Новини

Назустріч VIIІ Національному з’їзду фармацевтів України

03/06/2016

Вельмишановні колеги!

Одним із головних завдань фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я є забезпечення населення якісними, ефективними і доступними ліками, надання фармацевтичної допомоги, збереження потенціалу здоров’я та працездатності українського народу.

З’їзди фармацевтів, на яких фармацевтичне співтовариство обговорювало нагальні проблеми і напрямки подальшого розвитку сектору галузі охорони здоров’я, завжди були значущими і необхідними.

За часів незалежності нашої держави стало доброю традицією проводити професійне зібрання найвищого рівня, яке об’єднує всі складові фармації, у Харкові — «фармацевтичній столиці» України, на базі Національного фармацевтичного університету.

Кожен з’їзд фармацевтів — це значуща історична подія, можливість не тільки вшанувати чотирьохсоттисячне фармацевтичне співтовариство, але й підбити підсумки та обмінятися досвідом із зарубіжними колегами, представити стратегію розвитку.

V З’їзд фармацевтів України вперше серед країн СНД заснував професійне свято — День фармацевтичного працівника України. Минуло понад 10 років, і Міжнародна фармацевтична федерація запропонувала щорічно 25 вересня святкувати Всесвітній день фармацевта. V З’їзд фармацевтів України отримав статус Національного, і саме з 1999 р. ведуть історію галузеві форуми найвищого рівня.

На VI Національному з’їзді була прийнята Концепція розвитку фармацевтичної галузі України та впроваджено почесне звання «Заслужений працівник фармації України», а на VII — презентовано результат спільної кількарічної праці — Етичний кодекс фармацевтичних працівників України. Крім того, оргкомітет представив друге видання «Фармацевтичної енциклопедії», а також довідник підприємств та установ фармацевтичного сектору «Фармація України».

Згідно з посвідченням № 113 від 21 квітня 2015 р., виданим Українським інститутом науково-технічної та економічної інформації, на базі Національного фармацевтичного університету 13–16 вересня 2016 р. відбудеться VIII Національний з’їзд фармацевтів України.

За одноголосним рішенням делегатів VII Національного з’їзду фармацевтів України черговий форум відбудеться у Харкові на базі Національного фармацевтичного університету.

За славною традицією, з’їзд збереже формат свого проведення та пройде як діалог між представниками усіх сегментів галузі — освіти, науки, виробництва, дистрибуції, контролю якості, аптечної мережі, інформаційного поля, громадських організацій. У рамках з’їзду будуть визначені досягнення фармації, визначені вектори розвитку та обговорені проблеми.

З огляду на те коло питань, що винесені до розгляду делегатів VIII Національного з’їзду фармацевтів України, галузевий форум, безсумнівно, стане видатною подією не тільки для вітчизняної фармації, а й держави в цілому.

З повагою,

В.П. Черних,

ректор Національного фармацевтичного університету, академік НАН України, доктор фармацевтичних наук, доктор хімічних наук, заслужений діяч науки і техніки УРСР, заслужений винахідник УРСР, лауреат Державної премії України, професор

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ