АктуальноНовини

Очільники української та російської столиць підписали Протокол про співробітництво Києва та Москви у галузі охорони здоров’я

19/09/2012

12 вересня 2012 року у рамках проведення Днів Москви у Києві відбулась конференція «Москва – Київ: нові горизонти інвестиційного співробітництва».

У свої виступах мер м. Москви Сергій Собянін та голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов визначили, що співробітництво Києва та Москви у питаннях медичної сфери є дуже важливими. Співпраця особливо буде корисною у таких питаннях як модернізація амбулаторно-поліклінічної допомоги, організація роботи екстреної медичної допомоги та організація вторинної медичної допомоги.

Під час зустрічі мери столиць підписали безстроковий Протокол про співробітництво між Головним управлінням охорони здоров’я Києва та Департаментом охорони здоров’я Москви.

«Одним із найцікавіших проектів, що успішно діють у Москві, є обов’язкове медичне страхування. Там його запровадили ще у 1993 році. Тож, використовуючи позитивний досвід сусідів, ми хочемо впровадити пілотний проект обов’язкового медичного страхування у Києві. Крім того, цікавим також є досвід Москви у створенні судинних центрів. У московських колег відпрацьована модель, яка дозволяє скоротити час виклику медичної допомоги та час здійснення реанімаційних заходів людям у разі гострих серцевих станів. Натомість москвичів зацікавили наші перинатальні центри. Вони мають бажання вивчити київський досвід створення таких установ та надання допомоги породіллям та новонародженим дітям», – зазначив начальник Головного управління охорони здоров’я м. Києва Віталій Мохорєв.

Загалом документ передбачає поліпшення методів і форм управління охороною здоров’я обох столиць. Зокрема, здійснення взаємних обмінів фахівцями для ознайомлення з науковими досягненнями, передовими технологіями у медичній практиці, досвідом реформування галузі охорони здоров’я. Також у рамках співпраці відбуватимуться спільні наукові з’їзди, симпозіуми, конференції та інші науково-прикладні заходи.

Під час свого візиту московські колеги мали змогу відвідати міський перинатальний центр та серйозно зацікавились його сучасними високими технологіями.

Прес-служба МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ