Новини

Львівський національний медуніверситет ім. Данила Галицького відзначив 230-ту річницю від дня заснування

20/11/2014

Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького відзначив 230-ту річницю від дня заснування

З цієї нагоди у Львівському національному медичному університеті (ЛНМУ) ім. Данила Галицького відбулося урочисте засідання Вченої ради. Ректор ЛНМУ чл.-кор. НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, д-р фарм. наук, професор Борис Зіменковський у вітальному слові зазначив, що чимало поколінь вчених і педагогів творили його багатовікову історію, формували славетні наукові школи, плекали високі академічні традиції. Сьогодні Львівська вища медична школа продовжує гідно виконувати свою почесну місію — готувати кваліфіковані молоді кадри для медицини і фармації не лише нашої держави, а й світу, і по праву посідає одне з чільних місць серед навчальних закладів України.

Освітні новації

Виступ ректора Б.С. Зіменковського яскраво підтверджують нагороди за освітні новації, здобуті медичним університетом на Шостому міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті-2014», який проходив у Києві 21–23 жовтня за підтримки МОН України, Національної академії педагогічних наук України та компанії «Виставковий Світ».

За повідомленням газети ЛНМУ «Alma Mater», «Інноватика у сучасній освіті» — це професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні. Окрім того, це ефективний майданчик для діалогу представників державного сектора, компаній-виробників програмних рішень і закладів освіти, інструмент популяризації як вітчизняних, так і зарубіжних інноваційних освітніх методик, інформаційних технологій та інструментів, спрямованих на формування сучасної системи освіти.

Цьогоріч на форумі було представлено майже 560 навчальних закладів, наукових установ, методичних 230richnycjaLNMU1центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, видавництв, фондів, асоціацій, зарубіжних освітніх агенцій, підприємств і бізнес-структур з 22 регіонів України, Польщі, США, Австрії, Словаччини. У тому числі це 79 університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ, міжнародних закладів освіти та представництв, 26 виробників та дистриб’юторів сучасних засобів навчання, проектів, програм та рішень для освітньої галузі.

На конкурс було подано 387 робіт — інноваційних розробок та проектів, педагогічних технологій, новітніх методик як необхідних складових підвищення якості освіти. У рамках заходу відбулося понад 30 науково-практичних конференцій, засідань круглих столів та презентацій.

На освітянському форумі ЛНМУ ім. Данила Галицького було удостоєно низки почесних нагород: відзнаки «Лауреата конкурсу І ступеня» у номінації «Інновації в освітній діяльності вищого навчального закладу із забезпечення якості освіти»»; диплому «Лауреата конкурсу І ступеня» у номінації «Інновації в освітній діяльності вищого навчального закладу із забезпечення якості освіти»»; диплому за активну діяльність з інноваційного оновлення змісту національної освіти.

На лідерських позиціях

На сайті «Наука України в дзеркалі наукометричної бази даних Sci Verse Scopus» періодично публікуються рейтинги науковців, науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів України. Згідно з останнім оновленням (27.08.2014 р.) до рейтингу внесено 120 вищих навчальних закладів, причому ЛНМУ посідає високу 13-ту позицію і є другим серед медичних університетів, поступаючись лише Донецькому національному медичному університету ім. Максима Горького.

Основні показники наукового доробку Львівського медичного університету в дзеркалі Sci Verse Scopus є такими: кількість статей — 442 (медицина — 25%, фармакологія, токсикологія і фармація — 21%, біохімія, генетика і молекулярна біологія — 20,6%, хімія — 9,3%), кількість цитувань — 2029, кількість авторів — 501, кількість патентів — 1, індекс Гірша — 26.

За 2013 р. у наукометричній базі даних Scopus було проіндексовано 37 наукових статей працівників університету (23 кафедри).

Результати наукометричного аналізу є важливим індикатором не лише ефективності наукової діяльності, а й підґрунтям для її удосконалення. Саме тому підвищення якості наукових досліджень, пошук потужних наукових партнерів і ґрантового фінансування, формування європейської свідомості науковців є необхідними умовами успішного просування ЛНМУ ім. Данила Галицького у міжнародний освітній та науковий простір.

“Фармацевт Практик” #01′ 2015

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ