Новини

Освітній проект «Вакцинація в практиці сімейного лікаря»

Новини

Освітній проект «Вакцинація в практиці сімейного лікаря»

06/07/2018

В Україні проходить новий освітній проект для підвищення знань фахівців охорони здоров’я в сфері імунопрофілактики

Наприкінці квітня 2018 року завершилася перша частина освітнього проекту «Вакцинація в практиці сімейного лікаря», націленого на надання українським фахівцям в галузі охорони здоров’я (СОЗ) корисної та актуальної для професійної діяльності інформації в сфері вакцинопрофілактики.

Протягом місяця було проведено 8 семінарів-тренінгів для  сімейних лікарів, медичних сестер і фельдшерів Обухівського та Броварського міських і районних центрів первинної медико-санітарної допомоги. В проекті прийняли участь 62 спеціалісти охорони здоров’я.

Cемінари були направлені на ознайомлення з нормативно-правовою базою, яка регламентує вакцинацію в країні, особливостями вакцинації дітей з порушенням Календаря щеплень, дорослих і спеціальних груп населення, відпрацювання навичок надання невідкладної допомоги, складання індивідуального календаря вакцинації.

Медичні працівники також пройшли  тренінги з аргументованого консультування батьків до і після проведення імунопрофілактики.

Тренерами виступили Тетяна Бухановська, кандидат медичних наук, доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги НМАПО імені П.Л. Шупика, та Наталія Васецька, медичний менеджер відділу вакцин, GSK Україна. По закінченню курсу всі учасники отримали сертифікати від Української Асоціації сімейної медицини.

Проект «Вакцинація в практиці сімейного лікаря» став одним з перших кроків реалізації спільних освітніх ініціатив Української Асоціації сімейної медицини та ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» (GSK) в рамках підписаного 25 січня 2018 року Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю. Компанія GSK в Україні протягом багатьох років ініціює і активно підтримує інформаційні та освітні проекти для фахівців в області охорони здоров’я, пов’язані з терапією респіраторних захворювань, застосуванням антибіотиків і профілактикою вакцин-контрольованих захворювань. Співпраця з Українською Асоціацією сімейної медицини стала продовженням багаторічних зусиль GSK в наданні знань, експертизи по реалізації передових світових практик, даним клінічних досліджень і сучасних тенденцій в області імунопрофілактики для лікарської аудиторії.

«Важко переоцінити важливість даного проекту для нашої країни, – зазначає Тетяна Бухановська. На жаль, рівень вакцинації в Україні на сьогодні критично низький. Довіра людей до імунізації зростає, але вкрай повільно, а самі лікарі часом не володіють сучасною та достовірною доказовою інформацією, яка б допомогла пацієнтам у прийнятті важливих рішень щодо свого здоров’я та здоров’я своїх близьких. Більшість фахівців усвідомлюють необхідність удосконалювати свої знання і навички. Під час наших семінарів-тренінгів ми спостерігали високий рівень зацікавленості медичних працівників, що знову-таки свідчить про актуальність теми вакцинопрофілактики серед фахівців охорони здоров’я в Україні».

«Наша мета – побудова довірчих відносин між пацієнтом та лікарем, –підкреслює Наталія Васецька.– А для цього необхідно надати лікареві збалансовану та об’єктивну інформацію високої якості, щоб він мав змогу використовувати отримані знання на благо пацієнта, тому що пацієнт – завжди на першому місці. Наша компанія робить все можливе, щоб відновити рівень довіри до вакцинопрофілактики та захистити населення від вакцин-контрольованих інфекцій».

Друга частина пілотного освітнього проекту «Вакцинація в практиці сімейного лікаря» планується у другій половині 2018 року для спеціалістів Вишгорода та Білої Церкви.

Програма освітнього проекту не містить промоційних матеріалів і реалізується виключно з метою підвищення рівня знань лікарів і середнього медичного персоналу України про сучасні підходи до профілактики вакцин-контрольованих захворювань. Навчання для медичних працівників в рамках проекту здійснюється на безкоштовній основі.

Джерело: прес-служба GSK в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ