Новини

Пацієнтоорієнтований підхід як традиція: 10 річниця соціальної акції «Зупинимо інсульт разом»

Новини

Пацієнтоорієнтований підхід як традиція: 10 річниця соціальної акції «Зупинимо інсульт разом»

02/02/2018

Наприкінці 2017 року «Такеда Україна» вже вдесяте провела щорічну всеукраїнську соціальну акцію «Зупинимо інсульт разом». Цього року жителі шести міст України мали можливість визначити свій власний ризик розвитку інсульту: на безкоштовній основі усім охочим вимірювали рівень глюкози в крові, артеріальний тиск, визначали наявність надлишкової ваги, а також оцінювали інші фактори ризику розвитку інсульту, після чого лікарі надавали консультацію

Інсульт є однією з найактуальніших медичних проблем в Україні.  Щогодини інсульт трапляється в 11 українців й приблизно у 3 випадках із 9 він призводить до смерті [1]. В середньому ж протягом 5 років після інсульту виживає не більше 55% хворих [2].

«Рівень захворюваності на інсульт в Україні є одним з найвищих в Європі [3] і становить близько 100 тис. випадків на рік. Смертність наших співгромадян від інсульту, на жаль, також перевищує відповідний середній показник у європейських країнах. Така статистика говорить про те, що інсульт — актуальна медична проблема, а проект «Зупинимо інсульт разом» —важлива соціально необхідна ініціатива для українців», — прокоментував Олександр Марков, директор з медичних та регуляторних питань.

Турбуючись про якість життя та стан здоров’я пацієнтів, «Такеда» в Україні, як компанія з високим рівнем соціальної відповідальності, вже 10 років поспіль реалізує проект «Зупинимо інсульт разом». Його метою є підвищення обізнаності українців щодо інсульту та визначення у них персонального ризику розвитку даного захворювання.

Минулого року під час проведення соціальної акції у містах Одеса, Харків, Тернопіль, Полтава, Сєверодонецьк, Краматорськ кваліфікованим фахівцям вдалось обстежити більш ніж 700 пересічних українців, а також провести опитування понад 1600 людей. Ана­ліз отриманих даних показав наступні результати:

  • у кожного другого обстеженого визначався підвищений артеріальний тиск;
  • кожен четвертий опитуваний не знав що таке інсульт та які фактори підвищують ризик його розвитку;
  • майже у половини опитаних найближчі родичі стикалисяз проблемою інсульту.

Запобігти інсульту легше, ніж долати його наслідки. Компанія «Такеда Україна» завдяки соціальному проекту«Зупинимо інсульт разом» привертає увагу громадськості до проблеми інсульту, підвищує рівень обізнаності населення щодо факторів ризику його розвитку та першочергових дій, які можуть допомогти людині, в якої щойно стався інсульт.

UA/TAK/0118/0003

  1. Статистика МОЗ України 2015. Міщенко Т.С., Сьомий науково-освітній форум «Академія інсульту» (Київ, 9-10.11.2017)
  2. Базеко Н. П., Алексеєнко Ю.В., Инсульт: программа возврата к активной жизни, 2004
  3. The Burden of Stroke in Europe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ