Новости фармацевтики

Тепер Україна і Литва активно співпрацюють у сфері охорони здоров’я

26/10/2011

Українська сторона прийняла участь у Тринадцятому засіданні литовсько-української комісії з питань торгово-економічної та науково-технічної співпраці. Під час зустрічі обговорювались актуальні питання стосовно розвитку фармацевтичного сектору та питання щодо реформування системи охорони здоров’я цих країн.

На засіданні Україну представляла делегація на чолі з Олександром Толстановим, заступником міністра охорони здоров’я України, литовська сторона була представлена віце-міністром охорони здоров’я Литовської Республіки Яніною Кумпене.

Учасниками засідання була відзначена плідна співпраця і обмін досвідом між міністерствами, відомствами та закладами України та Литви у сфері охорони здоров’я та соціального захисту. Литовські колеги також висловили готовність і надалі надавати консультаційну та інформаційну допомогу стосовно проведення реформ у сфері соціального захисту в Україні. Українська сторона висловила свою зацікавленість в отриманні досвіду Литви стосовно реформування сфери медицини і досягнень на шляху євроінтеграції.

Керівник Управління розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я України Валерій Стеців обговорив з представниками литовської сторони питання щодо співробітництва у фармацевтичній сфері, у сфері медичної науки і освіти та у боротьбі з ВІЛ/СНІД та іншими соціально-небезпечними хворобами.

З метою більш ефективної співпраці представники Української та Литовської сторін погодились з доцільністю створення підкомісії з питань охорони здоров’я.

За матеріалами unn.com.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ