Новини

Підтримка людей із синдромом Дауна – спільна справа

24/03/2016

21 березня 2016 року компанія ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна (GSK Україна) та Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» оголосили про подальше продовження співробітництва згідно з Меморандумом про соціальне партнерство на наступні три роки на період 2016-2019 рр.

Щорічно 21 березня по всьому світу проходять заходи на підтримку Міжнародного дня людини з синдромом Дауна. Головною метою активістів є підвищення обізнаності про права, процеси соціалізації та сприяння благополуччю людей з синдромом. Тема заходів у цьому році – «Мої друзі, мій соціум». У цей день GSK Україна та ВБО «Даун Синдром» закріпили наміри продовжити соціальне партнерство на подальші три роки, що передбачає підтримку людей з синдромом Дауна в Україні – поглиблення взаємодії задля розширення прав, покращення якості медичного супроводу таких людей та рівня їх життя.

Сергій Кур’янов, президент ВБО «Даун Синдром»: «Для нас важливо, щоб люди мали достатньо інформації про синдром Дауна, а також були забезпечені належною медичною допомогою. Продовження соціального партнерства з компанією GSK Україна є вкрай важливим для нас з точки зору інформування спеціалістів у галузі охорони здоров’я, що напряму впливає на тривалість життя і сприяє благополуччю людей з синдромом Дауна в Україні».

Компанія GSK Україна та ВБО «Даун Синдром» високо оцінили GSK_Daun_pictureрезультати співпраці за попередній період. У 2013-2015 рр. було досягнуто значних успіхів у забезпеченні прав людей з синдромом Дауна на державному рівні був прийнятий перший на теренах СНД медичний Клінічний протокол по синдрому Дауна. Фундаментальний документ, що складається з Клінічного протоколу та Настанови, дозволить покращити якість медичного обслуговування, підвищити рівень життя та викорінити дискримінацію людей з синдромом Дауна в Україні.

Серкан Ягджіоглу, Голова кластеру СНД компанії GSK: «Ми намагаємося робити більше, щоб люди відчували себе краще і жили довше. Підтримка такої організації, як ВБО «Даун Синдром» в рамках реалізації трирічного соціального проекту стала прикладом практичного втілення нашої місії у життя. Одним з ключових результатів плідної співпраці стало донесення проблем та потреб людей з синдромом Дауна на загальнодержавний рівень. В свою чергу, GSK Україна продовжуватиме підтримувати ВБО «Даун Синдром» і поглиблювати взаємодію у досягненні цих вагомих змін та сприятиме підвищенню обізнаності суспільства про права та потреби людей з синдромом Дауна в Україні».

GSK_Daun_1У рамках партнерського соціального проекту у 2013-2015 рр. були випущені інформаційні матеріали для батьків дітей із синдромом Дауна, проводились соціальні акції «Оранж день» на території Центрів раннього розвитку для дітей з синдромом Дауна по Україні, відбулися благодійні турніри «Кубок відкритих сердець», надавалась волонтерська допомога. Щороку GSK підтримує благодійну акцію «Lots of socks».

Сергій Кур’янов, президент ВБО «Даун Синдром» додав: «Результати трирічної взаємодії у рамках партнерського проекту стали практичним втіленням наших цілей по ключовим напрямках підтримки дітей з хромосомною аномалією та їх сімей по всій Україні. Наступні три роки стануть важливими з точки зору втілення змін у забезпеченні якості життя людей з синдромом Дауна на загальнодержавному рівні. На цьому етапі співпраця з надійним партнером є дуже важливою для нас».

Цього року, 21 березня в офісі GSK Україна пройшов захід на підтримку Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, в рамках якого компанію відвідали сім’ї з «сонячними дітьми». Сім’ї з дітьми висловили вдячність компанії за активну позицію у підтримці асоціації. В свою чергу, Серкан Ягджіоглу, Голова кластеру СНД компанії GSK подякував Сергію Кур’янову та іншим батькам за ті величезні зусилля, що вони докладають для поліпшення якості життя та соціальної адаптації людей з синдромом Дауна. Пан Ягджіоглу передав зібрані у рамках акції «Lots of socks» кошти.

***

Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» заснована в 2003 році батьками дітей з синдромом Дауна і є членом Європейської Асоціації Даун Синдром.

Місія організації – надання допомоги людям з синдромом Дауна та іншими генетичними особливостями та їх сім’ям (у сфері медицини, освіти), їх соціальна адаптація та реалізація права на повноцінне життя. В даний час ВБО «Даун Синдром» об’єднує понад 540 сімей з усіх куточків України.

Джерело: прес-служби  GSK Україна та ВБО «Даун Синдром»

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ