АктуальноНовини

Прокуратура Харківщини вимагає виконання вимог законодавства щодо дітей-інвалідів

15/03/2013

На Харківщині не виконують умов законодавства щодо дітей-інвалідів — про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, яка виявила низку порушень прав дітей-інвалідів на своєчасну медичну допомогу.

Працівники Сахновщинської центральної районної лікарні (ЦРЛ) не забезпечили повного обліку дітей із особливими потребами, які проживають на території району, тому двоє з них взагалі не перебувають на обліку і, відповідно, не отримують своєчасної медичної допомоги й необхідного лікування.

У Дергачівському районі працівники ЦРЛ не розробили індивідуальної програми реабілітації для 4-річного хлопчика з патологією центральної нервової системи.

Складені у Великобурлуцькому й Краснокутському районах реабілітаційні програми не є повними, оскільки лікарсько-консультативні комісії до складаннях цих програм ніколи не запрошували фахівців органів, які займаються реабілітацією.

У Красноградському районі не виконуються заходи індивідуальних програм. П’ятеро дітей із особливими потребами не отримували послуг з фізичної реабілітації, медичного нагляду і психолого-педагогічної допомоги.

Як встановила перевірка, вимоги законодавства до санаторного-курортного лікування дітей-інвалідів систематично порушуються. Із 44 дітей, які мешкають на території Борівського району й потребують щорічного санаторно-курортного лікування, торік направлено на лікування тільки п’ятеро. Представники районної лікарні повідомили, що за путівками на лікування звернулися представники всіх 44 дітей, але  згодом 39 з них відмовилися від такої можливості. Проте жодних документів, які б засвідчували відмови, не представлено.

Такі ж порушення виявлено й у інших районах Харківщини: у Дергачівському, Вовчанському, Зачепилівському й Первомайському.

Прокуратура внесла голові Харківської обласної державної адміністрації подання про усунення порушень вимог законодавства.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ