АктуальноНовини

Разом заради життя: у Львові стартувала акція з боротьби проти раку молочної залози

09/04/2014

Санофі, провідна компанія в лікуванні онкологічних захворювань у світі та в Україні, підтримала проведення у Львові скринінгової кампанії з метою ранньої діагностики раку молочної залози (РМЗ) серед населення регіону. Скринінг (безкоштовна мамографія) буде проводитися у Львівському обласному онкологічному диспансері протягом трьох тижнів. Крім того, у місті відбудеться масштабна інформаційна кампанія для підвищення обізнаності населення з питань профілактики і своєчасної діагностики раку молочної залози серед жінок.

Рак молочної залози є першою за значимістю причиною смерті жінок у віці 20-59 років на планеті [1]. Кожна п’ята смерть від раку молочної залози в Україні викликана пізнім зверненням до лікаря. Щорічно це захворювання забирає життя більше 7 500 жінок (переважно у віці 30-54 років) і залишає сиротами 6 дітей щодня [2]. Показник п’ятирічної виживаності з моменту постановки діагнозу в Україні залишається низьким і становить не більше 62%. Для порівняння, у США цей показник дорівнює 90,3%. Подібна ситуація найсерйознішим чином впливає на демографічні та соціально-економічні показники держави, адже 40% пацієнток із раком молочної залози – це жінки працездатного віку [3].

Проблема раку молочної залози не є суто медичною, а має комплексний характер. Виходячи з цього, найважливіше значення має розширення програм скринінгу і ранньої діагностики цього захворювання, підвищення обізнаності щодо його ознак і симптомів, особливо в умовах обмежених ресурсів сфери охорони здоров’я в Україні, де в багатьох пацієнтів діагноз ставиться на пізніх стадіях.

Приймаючи цей виклик, компанія Санофі, світовий лідер у сфері терапії раку і соціально відповідальна компанія, виходить за рамки забезпечення сучасними препаратами для лікування цього захворювання і на постійній основі підтримує скринінгові кампанії в різних регіонах країни. Наприклад, під час скринінгу «Онко-Дозор» у Харкові та Донецьку наприкінці 2013 р. було обстежено 410 жінок, з них тільки у 37% не було виявлено патології молочних залоз, а більш ніж у половини обстежених діагностовані різні форми мастопатії, які часто є передраковими захворюваннями. У 2 жінок вдалося виявити рак на ранніх стадіях розвитку, що дозволить зберегти життя цим пацієнткам завдяки сучасним підходам у лікуванні. Нова 3-тижнева скринінгова кампанія за підтримки Санофі у Львівському обласному онкологічному диспансері – це наступний крок у розширенні скринінгу на всю територію України, який забезпечить проведення безкоштовної мамографії для більш ніж 400 жінок. Також у місті відбудеться масштабна інформаційна кампанія, під час якої розповсюджуватимуться матеріали із самообстеження молочних залоз, у міському транспорті з’являться спеціальні інформаційні матеріали, а лікарі львівських поліклінік роздаватимуть пацієнтам брошури з основними факторами ризику захворювання на рак молочної залози.

Марина Шишлова, керівник підрозділу рецептурних препаратів Санофі в Україні: «Зростання захворюваності на рак молочної залози в Україні, несвоєчасна діагностика, недоступність і складність лікування призводять до тисяч втрачених життів українських жінок. Розуміючи всю складність ситуації, Санофі продовжує тісно співпрацювати з органами охорони здоров’я, пацієнтськими організаціями та медичним співтовариством, щоб спільними зусиллями зберігати життя українок. Нові скринінгові та інформаційні кампанії, підтримані Санофі – цього разу у Львові, є черговим важливим кроком до нашої спільної мети – ефективної боротьби з раком молочної залози в країні».

Ігор Ковальчук, головний лікар Львівського обласного онкологічного диспансеру: «Невтішна для нашої країни статистика щодо раку молочної залози є наслідком того, що багато хто не володіє тим обсягом інформації та знань, необхідним для протистояння цьому захворюванню. Тільки діагностика раку молочної залози на ранніх стадіях дає надію на радикальне виліковування. У такій ситуації на перший план виходить консолідація всіх сторін, зацікавлених у перемозі над раком, і дуже важливо, що приватний сектор, зокрема компанія Санофі, повною мірою долучається до нашої спільної роботи в цьому напрямку».

Санофі – інтегрований глобальний лідер у сфері охорони здоров’я, відкриває, розробляє і постачає терапевтичні рішення, орієнтовані на потреби пацієнтів. У сфері охорони здоров’я Санофі спеціалізується на семи платформах зростання: рішення для діабету, вакцини для людей, інноваційні препарати, турбота про здоров’я споживачів, ринки, що розвиваються, ветеринарія і Джензайм. Санофі зареєстрована на фондових біржах в Парижі (EURONEXT: SAN) та в Нью-Йорку (NYSE: SNY).

Контакти для отримання додаткової інформації:

Людмила Бабич, Директор з корпоративних комунікацій Санофі в Україні і Білорусі

Тел: + 38044354 20 00

E-mail: [email protected]

1. Згідно з даними ВООЗ: https://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs334

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ