Новини

Санофі реалізовує програму оздоровлення та психологічної підтримки для дітей з діабетом

Новини

Санофі реалізовує програму оздоровлення та психологічної підтримки для дітей з діабетом

06/08/2018

13 переможців Конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом від 5 до 12 років пройшли курс оздоровлення у спеціалізованому санаторії «Березовий гай» у м. Миргород. Цю програму уже декілька років поспіль реалізовує Санофі в Україні у партнерстві з Асоціацією дитячих ендокринологів України.

Протягом двох тижнів діти, які приїхали разом із батьками, відвідували лікувальні та профілактичні процедури, навчалися у школі самоконтролю діабету та працювали із психологами. Окрім цього, вони спілкувалися з іншими дітьми зі схожим досвідом, активно проводили дозвілля, беручи участь у туристичних походах, займаючись плаванням і танцями.

«Оздоровлення дітей це важлива частина нашої корпоративної соціальної програми «Діабет. Допоможемо разом», – зазначив Гієм Граньє, директор Санофі в Україні. Ми усвідомлюємо масштабність проблеми діабету та прагнемо полегшити емоційний і соціальний тягар для пацієнтів та їхніх родин. Саме тому Санофі в Україні створює умови для того, щоб діти могли активно відпочивати, а батьки   знаходити підтримку й розуміння». 

За даними Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії МОЗ України, майже 9 500 маленьких пацієнтів в Україні мають діагноз «цукровий діабет». Більшість із них хворіє на цукровий діабет 1 типу, який вимагає щоденних кількаразових перевірок рівня глюкози в крові, ін’єкцій інсуліну та дотримання режиму харчування. Тому життя сімей, де є дитина із діабетом, непросте, і соціалізація та психологічна допомога дуже важливі, адже це додає оптимізму й наснаги для контролю захворювання.

Саме тому, цього року з дітьми та батьками в санаторії працювали психологи Ганна Бречко та Ганна Перловська, які із власного досвіду знають, що таке цукровий діабет, оскільки самі живуть з цією недугою. Колеги так прокоментували оздоровлення дітей у Миргороді: «Діти з цукровим діабетом часто відчувають провину перед батьками, яку можна проілюструвати такими думками: «Зі мною стало важко, батьки засмучуються через мене»... Постійний контроль виснажує як батьків, так і дітей. Тому спільні поїздки мають величезний терапевтичний ефект, що ми і зауважили в процесі роботи. Коли батьки працюють із психологами та спілкуються одне з одним, для піклування про власних дітей у них з’являється більше ресурсів».

Наталія Париляк, мати переможця Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом: «Ми живемо у маленькому містечку у Львівській області, де тільки наша дитина має цукровий діабет. Тому мені дуже бракує спілкування із сім’ями, які також виховують дітей із цією хворобою, а в Миргороді я це надолужую. Ми дуже вдячні компанії Санофі в Україні за цю можливість та за те, що організатори прислухалися до нашого побажання щодо психологічного супроводу під час перебування в санаторії».

Джерело: прес-служба Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ