Новини

Санофі та Берінгер Інгельхайм досягли остаточних домовленостей щодо обміну напрямом ветеринарних препаратів Санофі та напрямом безрецептурних препаратів Берінгер Інгельхайм

12/07/2016

Санофі та Берінгер Інгельхайм оголосили про підписання угод з метою продовження стратегічних домовленостей, ініційованих у грудні 2015 року, що полягають в обміні активами ветеринарного бізнесу компанії Санофі (Меріал) та бізнесу безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм. Цей крок є важливим етапом перед завершенням операції, що запланована на кінець 2016 року та все ще підлягає затвердженню регуляторними органами різних країн. Інтеграція бізнесу безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм у структуру Санофі та бізнесу Меріал у компанію Берінгер Інгельхайм розпочнеться після завершення угоди.

Після закриття цієї угоди відбудеться масштабний обмін напрямами бізнесу у фармацевтичній галузі; це стане важливою подією в історії обох компаній.

Професор доктор Андреас Барнер, Голова правління компанії Берінгер Інгельхайм, прокоментував: “Це перемога як для Берінгер Інгельхайм, так і для Санофі. Більше того, це одна з найвидатніших подій в історії наших компаній. Вона демонструє постійну орієнтацію нашого бізнесу на інноваційні сегменти. Як фармацевтична компанія, в основу діяльності якої покладено наукові дослідження, ми в майбутньому істотно зміцнимо нашу позицію на ринку ветеринарних препаратів та в перспективі станемо одним з найбільших світових гравців у цьому сегменті. Схожість корпоративної культури та підходів Берінгер Інгельхайм і Санофі стануть гарантією того, що напрями бізнесу і надалі успішно розвиватимуться”.

Олів’є Брандікур, доктор медицини, Головний виконавчий директор компанії Санофі, відмітив: “Підписуючи ці контракти, ми досягаємо однієї з ключових цілей в рамках стратегічного плану розвитку до 2020 року, а саме – стати лідером у сегменті безрецептурних препаратів та провідною диверсифікованою міжнародною компанією у сфері охорони здоров’я. Обмін напрямками бізнесу доповнить наше портфоліо у сегменті безрецептурних препаратів відомими брендами, забезпечивши умови для середньо – та довгострокового зростання та сприяючи нашому розвитку на ринках ключових для нас країн”.

Цей стратегічний обмін активами закладає фундамент, завдяки якому обидві компанії зможуть зміцнити свої позиції у двох перспективних напрямах фармацевтичної діяльності. Після успішного завершення операції бізнес безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм – вартість якого становить 6,7 млрд євро – буде передано компанії Санофі, а бізнес-підрозділ Меріал компанії Санофі – вартість якого становить 11,4 млрд євро – перейде до компанії Берінгер Інгельхайм. Операція включає в себе готівковий платіж у розмірі 4,7 млрд євро на користь Санофі, що відображає різницю у вартості двох бізнес-напрямів. Враховуючи очікуваний прибуток від здобутого підрозділу безрецептурних препаратів, його поступову інтеграцію у бізнес та використання частини чистих надходжень для викупу акцій, Санофі очікує, що у 2017 році загальний прибуток від цієї операції буде нейтральним з огляду на дохід на одну акцію, з майбутнім зростанням.

Об’єднані портфелі Меріал і Берінгер Інгельхайм, а також технологічні платформи у сфері протипаразитарних засобів, вакцин та спеціальних фармацевтичних препаратів забезпечать більш конкурентну позицію у ключових сегментах галузі, створюючи ще більше інноваційних рішень для клієнтів у всьому світі. Очікується, що об’єм продажів за напрямом ветеринарних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм збільшиться майже вдвічі до рівня 3,8 млрд євро, з урахуванням обсягу світових продажів за 2015 рік.

Після укладення угоди Санофі включить до свого складу бізнес безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм в усіх країнах, за винятком Китаю. Об’єм спільних продажів за напрямом безрецептурних препаратів становитиме близько 4,9 млрд євро , з урахуванням обсягу світових продажів за 2015 рік. Завдяки розширеному асортименту препаратів та торгових марок компанія Санофі зміцнить позицію у ключових стратегічних категоріях – знеболюючі засоби, антигістамінні засоби (або засоби проти алергії), засоби проти застуди та засоби від кашлю, засоби для жіночого здоров’я, засоби для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, комплекс вітамінів, мінералів та дієтичних добавок.

Хубертус фон Баумбах, призначений Голова правління компанії Берінгер Інгельхайм, заявив: “Як і в компанії Санофі, ми добре розуміємо, що обмін бізнесами є привабливим для обох сторін саме завдяки нашим співробітникам, їхній відданості справі та відмінним результатам роботи. А отже, Берінгер Інгельхайм та Санофі зобов’язуються в майбутньому успішно та послідовно розвивати ці бізнес-напрямки”.

Підписанню контрактів передували шість місяців конструктивних та успішних переговорів, які відбувалися за планом. Обидві компанії розглянули та обговорили деталі операції, включаючи масштаби обміну та відповідність регуляторним вимогам. Протягом останніх місяців Берінгер Інгельхайм та Санофі активно консультувалися з відповідними соціальними структурами у Франції та Німеччині, а також з регуляторними органами з метою забезпечити підґрунтя для реалізації обміну бізнес-напрямами. Згідно з домовленостями, які компанії взяли на себе на початку переговорів, м. Ліон (Франція) та м.Тулуза (Франція) стануть основними операційними центрами напряму ветеринарних препаратів Берінгер Інгельхайм, включаючи бізнес-підрозділ, дослідницькі та виробничі потужності в Ліоні та завод у Тулузі. Оскільки ринок США має важливе значення для діяльності Меріал, Берінгер Інгельхайм приділятиме особливу увагу продовженню діяльності в США. Основний центр бізнесу безрецептурних препаратів Санофі, включаючи зокрема засоби для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, засоби для лікування кашлю та засоби проти застуди буде знаходитися у Німеччині, використовуючи досвід висококваліфікованого персоналу Берінгер Інгельхайм.

***

Про напрям безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм

Напрям безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм є восьмим за величиною у світі. У 2015 році обсяг продажів напряму склав 1,51 млрд євро, що становило 10% чистого обсягу продажів компанії Берінгер Інгельхайм. Компанія прагне створювати та впроваджувати інноваційні та надійні рішення для ефективної розробки якісних препаратів для пацієнтів.
Провідними брендами напряму безрецептурних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм є спазмолітичний препарат Бускопан® (обсяг продажів у 2015 році: 223 млн євро, переважно продається в Європі та на ринках країн, що розвиваються), проносний засіб Дульколакс® (обсяг продажів у 2015 році: 225 млн євро; продається в більш ніж 40 країнах світу зі значною присутністю в США), полівітаміни Фарматон® (обсяг продажів у 2015 році: 140 млн євро, більшість яких здійснюється на ринках країн, що розвиваються), препарати для лікування кашлю Мукосольван® (обсяг продажів у 2015 році: 168 млн євро, переважно в Німеччині та Росії) та Бісольвон® (обсяг продажів у 2015 році: 96 млн євро, присутність у різних країнах світу, найбільший обсяг продажів у Іспанії та Італії), а також препарати для лікування ангіни Мукоангін®/Лізопаїн ® (обсяг продажів у 2015 році склав 54 млн євро).

Про напрям безрецептурних препаратів компанії Санофі

Обсяг продажів сегменту безрецептурних препаратів Санофі у 2015 році становив 3,4 млрд євро. До провідних брендів напряму належать препарати проти алергії – Аллегра® (обсяг продажів у 2015 році: 424 млн євро) та Назакорт® (обсяг продажів у 2015 році: 122 млн євро), знеболюючі препарати Доліпран® (обсяг продажів у 2015 році: 303 млн євро), Но-Шпа® (обсяг продажів в 2015 році: 88 млн євро) та Дорфлекс® (обсяг продажів у 2015 році: 81 млн євро), препарати для лікування захворювань системи травлення Ессенціалє® (обсяг продажів у 2015 році: 196 млн євро), Ентерожерміна ® (обсяг продажів у 2015 році: 161 млн євро) та Маалокс® (обсяг продажів у 2015 році: 97 млн євро), засоби для жіночого здоров’я Лактацид® (обсяг продажів у 2015 році: 114 млн. євро), а також комплекс вітамінів, мінералів та дієтичних добавок Магне-В6® (обсяг продажів у 2015 році: 103 млн євро). У 2015 році 48,1% обсягу продажів безрецептурних препаратів припадали на ринки, що розвиваються, 26,2% – на США та 18,6% – на Західну Європу.

Про компанію Меріал

Меріал є світовим лідером у сфері розробки та виробництва інноваційної ветеринарної продукції, що пропонує великий асортимент препаратів для профілактики захворювань та забезпечення здоров’я тварин. Меріал працює у трьох основних напрямах: домашні тварини, сільськогосподарські тварини та продукція для ветеринарних служб. Препарати компанії призначені для лікування понад 200 захворювань у різних видів тварин. Команда Меріал налічує 6 900 співробітників і здійснює діяльність у більш ніж 150 країнах світу з обсягом продажів у 2015 році понад 2,5 млрд євро. Меріал входить до Групи компаній Санофі. Більш детальну інформацію про компанію можна знайти на сайті www.merial.com; @Merial

Основними препаратами Меріал для домашніх тварин є Фронтлайн®, ХартГард®, НексГард®, Бродлайн® та Пуревакс®; для сільськогосподарських тварин – Вакситек®, Епринекс®, Івомек®, Лонгрейндж®, Цирковак® та ГастроГард®. Прагнучи до інновацій та високої якості продуктів, Меріал має 13 дослідницьких центрів та 15 виробничих майданчиків по всьому світу.

Про напрям ветеринарних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм

Підрозділ ветеринарних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм є шостим за величиною у світі. Компанія пропонує інноваційні рішення для профілактики та лікування захворювань тварин. Налічуючи близько 3 800 співробітників по всьому світу, напрям ветеринарних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм досяг чистого обсягу продажів близько 1,36 млрд євро у 2015 році, що становить 9% доходу компанії. Основними препаратами ветеринарного підрозділу компанії Берінгер Інгельхайм є Інгелвак Циркофлекс® (обсяг продажів у 2015 році: 281 млн євро), Метакам® (обсяг продажів у 2015 році: 101 млн євро), Інгельвак PRRS® (обсяг продажів у 2015 році: 99 млн євро), та Дурамун® (обсяг продажів у 2015 році: 88 млн євро).
Підрозділ ветеринарних препаратів компанії Берінгер Інгельхайм є світовим лідером у сфері вакцин для свиней та утримує сильні позиції у напрямі вакцин для домашніх тварин та великої рогатої худоби, а також спеціальних лікарських засобів для тварин. Компанія займається дослідженнями та розробляє терапевтичні рішення для тварин у США, Німеччині, Китаї, Мексиці та Японії. В рамках діяльності свого напряму ветеринарних препаратів, компанія Берінгер Інгельхайм постійно інвестує близько 12% від чистого прибутку сегменту у дослідження та розробки.

Джерело: прес-служби Санофі та Берінгер Інгельхайм

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ