Новини

Санофі в Україні підтримує Всесвітній день боротьби з діабетом

11/11/2015

Санофі в Україні підтримує низку заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з діабетом, що були ініційовані Міжнародною діабетичною асоціацією України з метою підвищення обізнаності суспільства про діабет та надання підтримки людям, які живуть з цією хворобою.

Зокрема, цього року Санофі в Україні виступила партнером соціально орієнтованого інформаційного заходу, що відбувся 10 листопада в Українському домі в Києві. Близько 2000 відвідувачів змогли перевірити рівень цукру та виміряти артеріальний тиск, отримати професійні консультації лікарів, взяти участь у семінарах та майстер-класах з основ здорового харчування та техніки введення інсуліну, відвідати освітні лекції та міжнародні спеціалізовані виставки.

Крім того, з нагоди Всесвітнього дня боротьби з діабетом Санофі в Україні підтримує заходи і в інших містах країни. З 13 по 30 листопада 2015 року жителі Полтави, Запоріжжя, Дніпропетровська, Херсона та Вінниці також матимуть можливість перевірити рівень глюкози в крові та відвідати майстер-класи з профілактики та самоконтролю діабету.

Жан-Поль Шоер, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі: «Поширеність діабету зростає надзвичайно швидкими темпами, і ми повинні рішуче діяти, щоб вплинути на цю тенденцію. Виступаючи надійним партнером для медичної спільноти та організацій пацієнтів, Санофі в Україні бере активну участь у боротьбі з діабетом, забезпечуючи людей з діабетом сучасними та ефективними рішеннями і доступом до численних соціальних програм. Покращення якості життя пацієнтів залишається одним з пріоритетів діяльності Санофі, як і підвищення обізнаності щодо профілактики захворювання, його діагностики та контролю. Підтримуючи Всесвітній день боротьби з діабетом, ми прагнемо допомогти людям з цим захворюванням оволодіти навичками самоконтролю, а також підвищити поінформованість суспільства про хворобу. Я переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо знизити рівень захворюваності на діабет в Україні».

Sanofi_nov_2015_2

На сьогодні поширення хвороби набуває глобального масштабу: близько 387 млн осіб у світі живуть з діабетом. За прогнозами, до 2035 року їхня кількість може досягти 592 млн. Тенденція до зростання кількості нових випадків захворювання спостерігається не лише у світі, але й в Україні. Офіційні дані 2014 року свідчать про те, що проблема діабету є надзвичайно актуальною для нашої країни. Близько 1,1 млн людей в Україні живуть з діабетом, що складає 3,2% від загальної чисельності населення[1].

Людмила Петренко, Президент Міжнародної діабетичної асоціації України: «Одна третина всіх людей з діабетом в Україні не знають, що вони живуть з цим захворюванням. Чимало пацієнтів з діабетом II типу впродовж багатьох років не здогадуються ані про свій діагноз, ані про його негативний вплив на здоров’я. Це свідчить про те, що необхідно підвищувати обізнаність суспільствапро діабет та його симптоми, важливість ранньої діагностики та самоконтролю. За підтримки Санофі, нашого довготривалого та надійного партнера в боротьбіз діабетом в Україні, ми інформуємо населення про це захворювання та підтримуємо пацієнтів у їхньому повсякденному житті, допомагаючи ефективно контролювати хворобу».

Пацієнт завжди знаходиться в центрі діяльності Санофі. Спільно зі своїми надійними партнерами компанія спрямовує зусилля на покращення доступу до лікування та задоволення потреб пацієнтів, незважаючи на складні часи. У 2015 році Санофі в Україні ініціювала та підтримала проведення численних соціальних заходів, націлених на поліпшення якості життя людей з діабетом. Так, в рамках масштабної програми «Діабет. Допоможемо разом», компанія традиційно підтримала проведення шостого Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, забезпечила дітей з цією хворобою можливістю пройти курс відпочинку та реабілітації в спеціалізованому санаторії «Березовий Гай» в Миргороді, ініціювала проведення неформального дискусійного клубу DREAM DIACAMP. Крім того, Санофі забезпечує підтримку 27 шкіл медичної та соціальної адаптації, які функціонують в Україні, щоб допомогти пацієнтам опанувати навички самоконтролю,  дізнатися більше про хворобу, запобігти ускладненням та жити повноцінним життям.

З метою підвищення рівня обізнаності широкого загалу про симптоми діабету та фактори ризику, за підтримки Санофі в Україні був створений освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих». За його основу були взяті роботи, що надійшли на Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом у 2010-2014 роках. Мультфільм підіймає актуальні для України проблеми ранньої діагностики та лікування діабету. З нагоди Всесвітнього дня боротьби з діабетом мультфільм транслювали в кінотеатрах та в ефірі телеканалів по всій країні, а також поширювали на сторінках соціальної мережі Facebook з метою донесення важливої інформації щодо захворювання до якомога ширшої аудиторії.

[1] IDF Diabetes Atlas

Джерело: Санофі в Україні

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ