Новини

«Смак Франції»: здорова їжа та повага до довкілля

22/03/2017

Напередодні 14-го щорічного фестивалю французької культури, що пропонує різноманітну програму в галузі образотворчого мистецтва, кіно, літератури і музики «Французька весна», Посольство Франції в Україні презентувало всесвітню акцію «Смак Франції», що вшановує життєвість французької кухні, яка єднає кухарів з усього світу

Понад 2000 ресторанів і 50 французьких посольств на 5-ти континентах долучилися до цього заходу 21 березня 2017 р. По всьому світу 2000 шеф-кухарів представили всі ресторанні стилі, від високої кухні до бістро, та запропонували в своїх ресторанах та кафе спеціальне меню на вшанування французької кулінарної школи.

Кожне меню представляє кулінарну техніку з мінімальним використанням жиру, цукру і солі, з дотриманням традицій «здорової їжі» та поваги до довкілля.

Кожен заклад, що взяв участь у акції, зобов’язався перерахувати 5% від прибутку місцевій неурядовій організації, яка опікуються проблематикою охорони здоров’я та захисту довкілля.

В Україні участь у акції взяли 30 ресторанів у різних регіонах країни.

Її Високоповажність Пані Ізабель Дюмон, Посол Франції в Україні, представила шеф-кухарів Стефана Турньє та Марка Жінеста з міста Тулузи, що є побратимом Києва (на фото). Вони також долучилися до заходу «Смак Франції» та взяли участь у тижні французької кухні в Україні.

За словами тулузьких «шефів», останнім часом у Франції величезну увагу приділяється якості їжі та збалансованому харчуванню, при цьому особливо пильнується те, що споживають діти у навчальних закладах. Головна мета здорового харчування полягає не в простому забезпеченні фізичних потреб організму, а в сприянні підвищенню якості життя.

Французькі кухарі наголосили на неповторності національної ідентичності української кулінарної школи, яку необхідно зберігати, а також відмітили щирість колег з України, їх професійність та високий рівень щодо дотримання стандартів якості приготування їжі.

Текст і фото: Олександра Демецька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ