Новини

Система моніторингу наркоситуації в Україні потребує змін

Новини

Система моніторингу наркоситуації в Україні потребує змін

26/02/2018

26-28 лютого 2018 року у Києві проходить Експертна місія TAIEX на тему оцінки системи моніторингу наркоситуації

Захід організований ДУ «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України» за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я»

Метою Експертної місії є аналіз системи моніторингу наркоситуації в Україні та надання рекомендацій в розробці законодавства для відображення ключових індикаторів щодо надання фактичної, об’єктивної, надійної та порівняної інформації щодо наркотиків та наркозалежності, які прийняті Європейським моніторинговим центром з наркотиків і наркозалежності. Наразі, учасники заходу, а це представники Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», ДЗ «Центр медичної статистики МОЗ України», ДУ «Головне бюро судово-медичної експертизи МОЗ України», а також представників МВС та СБ України, матимуть можливість поспілкуватись з литовськими колегами та обговорити три ключових епідеміологічних індикатори — показник звернення за лікуванням; показник смертей, пов’язаних із вживанням наркотиків; показник смертності серед споживачів наркотиків та інфекційні захворювання, пов’язані з прийомом наркотиків. Українські фахівці мають змогу підвищити свій професійний рівень, обговорити важливі проблеми, з якими доводиться стикатись.

На відкритті семінару виступив Сергій Шум, директор Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю. Він сказав, що прийнятий у 2015 році стратегічний план в цій галузі, на жаль, не виконується. Життя показало, що політика, спрямована на покарання, не працює, настав час змінювати підходи. Наразі, прийняте рішення про застосування міжнародних клінічних протоколів щодо надання допомоги наркозалежним, розроблений порядок надання допомоги немедичними працівниками.Сергій Шум зауважив, що підготовлений документ про без рецептурний відпуск деяких препаратів, що використовуються при отруєнні опіоїдними засобами.

Планується, що за результатами триденного семінару Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю підготує пропозиції щодо запровадження на законодавчому рівні проведення моніторингу наркоситуації в Україні.

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ