АктуальноНовини

У Києві розпочало роботу Виконавче Бюро Комітету PIC/S

02/10/2012

Сьогодні у Києві розпочало роботу виїзне засідання Виконавчого Бюро Комітету Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S).

У засіданнях Комітету PIC/S беруть участь більше 70 делегатів із 44 країн ЄС та світу (Аргентини, Австралії, Австрії, Бельгії, Канади, Кіпра, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Індонезії, Ірландії, Ізраїля, Італії, Латвії, Ліхтенштейна, Литви, Малайзії, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Сінгапура, Словаччини, Словенії, ПАР, Іспанії, Швеції, Швейцарії, Великобританії, США), а також таких міжнародних організацій як EDQM (Європейський директорат з лікарських засобів та охорони здоров’я), EMA (Європейської медичної агенції), Всесвітньої організації охорони здоров’я та ЮНІСЕФ.

Учасники заходу під керуванням Голови PIC/S Хелени Пауло Баяо (Португалія) поділяться досвідом роботи та окреслять перспективи подальшої співпраці.

Засідання Комітету відбуваються двічі на рік: у штаб-квартирі організації (Женева, Швейцарія) та виїзне в одній з країн-членів PIC/S.

Цього року честь прийняти щорічне засідання надано Україні.

Це вперше в Україні збираються стільки професіоналів – керівників регуляторних органів з контролю якості у своїх країнах.

Україна – перша і поки що єдина з країн СНД, регуляторний орган якої (Держлікслужба України) став повноправним членом цієї шанованої в світі організації. Вступом до PIC/S Україна зробила важливий крок до інтеграції української фармації у світову фармацевтичну спільноту, поклавши на себе  зобов’язання виконувати міжнародні вимоги щодо забезпечення якості лікарських засобів на всіх етапах їхнього обігу. Протягом останні років Україна здійснила імплементацію європейського законодавства в області контролю якості лікарських засобів до вітчизняного, а це, в першу чергу, норми належних практик. В Україні вже запроваджено обов’язкові вимоги GMP для вітчизняних виробників ліків, а з 1 січня 2013 року аналогічна вимога буде застосована і для лікарських засобів іноземного виробництва. До 2015 року заплановано завершення переходу на стандарти GDP, DSP та GPP.

Надання Державній службі України з лікарських засобів можливості організувати такий значний захід, як Засідання Виконавчого Бюро Комітету Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S) та Cемінару міжнародної Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S) для GMP інспекторів є ознакою високої довіри з боку PIC/S та всієї світової фармацевтичної спільноти.

В середу, 3 жовтня, розпочнеться Семінар PIC/S, де візьмуть участь близько 120 інспекторів. Після церемонії відкриття Семінару, на якій буде присутня Віце-прем’єр-Міністр України Раїса Богатирьова буде проведена прес-конференція учасників зустрічі.

PIC/S (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme) – Система співробітництва фармацевтичних інспекцій, до якої сьогодні приєдналися 39 регуляторних органів з 41 країни світу.  PIC/S – це міжнародний інструмент взаємодії між країнами та регуляторними органами в сфері контролю якості лікарських засобів (національними фармацевтичними інспекторатами), які забезпечують разом активну та конструктивну співпрацю у сфері належної виробничої практики (GMP), інспектування та ліцензування.

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ