АктуальноНовиниНовости фармацевтики

У Великобританії став доступний препарат Кадсила для лікування раку молочної залози

17/02/2014

Швейцарська фармацевтична компанія Рош (Roche) оголосила про те, що у Великобританії для пацієнток із HER2-позитивним раком молочної залози став доступний препарат Кадсила (трастузумаб емтанзін, T-DM1). У компанії зазначають, що Великобританія стала третьою європейською країною, в якій вже випущений цей препарат. Кадсила є першим у своєму класі препаратом для лікування раку молочної залози. У його склад входить трастузумаб (активний компонент протипухлинного препарату Герцептин (Herceptin) компанії Рош) – антитіло, яке пригнічує сигнальний шлях HER2, і хіміотерапевтичний агент DM1. У листопаді 2013 року Європейське агентство з лікарських препаратів (European Medicines Agency, ЕМА), грунтуючись на даних базового клінічного дослідження EMILIA III Фази, затвердило застосування препарату Кадсила дорослими пацієнтками з HER2-позитивним раком молочної залози, які раніше отримували лікування Герцептином і таксаном, окремо або у комбінації.

У Європі препарат Кадсила вже випущений на ринок Німеччини і Швейцарії, а також він продається на території США. Очікується, що коли в 2016 році блокбастер Герцептин зіткнеться з конкуренцією від біоаналогів, компанія Рош зможе мінімізувати свої фінансові втрати завдяки препарату Кадсила. Термін дії патентів на Герцептин у Європі і Японії закінчиться в 2014 році, а в 2015 він закінчиться і в США. За оцінками експертів, максимальний обсяг продажів лікарського засобу Кадсила може скласти 2-5 млрд. дол. США за рік. У той же час, у 2013 році показники Герцептина досягли 6,08 млрд. швейцарських франків (6,77 млрд. дол. США).

За словами Пола Елліса (Paul Ellis), професора Королівського коледжу Лондона (King’s College London), який спеціалізується на дослідженні й лікуванні ракових захворювань, Кадсила являє собою новий таргетинговой підхід у лікуванні HER2-позитивного раку молочної залози, що дозволяє збільшити тривалість життя пацієнток порівняно з іншими доступними препаратами для хіміотерапії. Він також додав, що застосування препарату Кадсила дозволить знизити кількість симптоматичних побічних ефектів, пов’язаних зі стандартною хіміотерапією.

За матеріалами Медфарконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ