АктуальноНовиниНовости фармацевтики

У Європі рекомендували до схвалення онкологічні препарати компанії ГлаксоСмітКляйн Тафінлар і Тайверб

03/07/2013

Британська фармацевтична компанія ГлаксоСмітКляйн (GlaxoSmithKline plc) повідомила, що Комітет з лікарських засобів для застосування у людей (Committee for Medicinal Products for Human Use, CHMP) Європейського агентства з лікарських препаратів (European Medicines Agency, ЕМА) рекомендував до схвалення онкологічні препарати Тафінлар / дабрафеніб (Tafinlar / dabrafenib) і Тайверб / лапатініб (Tyverb / lapatinib). Лікарський препарат Тафінлар призначений для лікування дорослих пацієнтів із нерезектабельною або метастатичною меланомою з мутацією в рецепторі BRAF V600. Тайверб рекомендований як препарат для комбінованої терапії з трастузумабом (trastuzumab) для лікування дорослих пацієнтів із раком молочної залози, у яких хвороба продовжує прогресувати після лікування трастузумабом в комбінації з хіміотерапією.

Старший віце-президент підрозділу ГлаксоСмітКляйн з онкологічних препаратів (GlaxoSmithKline Oncology) Рафаель Амадо (Rafael Amado) відзначив, що рекомендація до схвалення лікарських засобів дабрафеніб і лапатініб свідчить про їх вагомість, тому що вони здатні допомогти пацієнтам, які страждають від специфічних типів раку, а саме раку молочної залози з мутаціями в рецепторі BRAF і меланоми.

П’ять клінічних монотерапевтичних досліджень, в яких взяли участь близько 578 пацієнтів, що страждають меланомою, продемонстрували безпечний профіль препарату Тафінлар і показали, що такі побічні явища, як гіперкератоз, головна біль, лихоманка, артралгія, втома, нудота, папілома, алопеція, висипання і блювота були найбільш поширеними, але рідкісними реакціями на прийом препарату. Поширеними побічними явищами прийому препарату лапатініб і трастузумаб в клінічному випробуванні III Фази були діарея, нудота, висипання і втома.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ