Новини

Україна приєднається до міжнародної кампанії з підтримки людей з гемофілією «Підсвіти червоним»

Новини

Україна приєднається до міжнародної кампанії з підтримки людей з гемофілією «Підсвіти червоним»

16/04/2019

17 квітня, вперше за свою історію, Україна приєднається до міжнародної кампанії з підтримки людей з гемофілією та підсвітить червоним будівлі й споруди столиці: КМДА, Стелу Незалежності, Труханів міст та ТРЦ Gulliver

Щороку у Всесвітній день гемофілії з метою привернення уваги до проблеми гемофілії, світові столиці підсвічують червоним відомі споруди та монументи. Takeda в Україні, як частина глобальної біофармацевтичної компанії, ініціювала підтримання і нашою країною міжнародної кампанії «Підсвіти червоним». ЇЇ мета — привернення уваги світової спільноти до важливості своєчасної та ранньої діагностики пацієнтів із гемофілією А, В та хворобою Віллебранда.

17 квітня жителі та гості міста Київ зможуть спостерігати таку підсвітку будівлі КМДА, Стели Незалежності та Труханового мосту з 20:00 до 23:00. Також ініціативу підтримав ТРЦ Gulliver.

Згідно з даними Всесвітньої федерації гемофілії за 2017 рік у світі налічується 196 706 людей з гемофілією, 76 144 — із хворобою Віллебранда та 42 573 — із іншими розладами згортання крові1. В Україні, згідно зі статистичним звітом Міністерства охорони здоров’я за 2017 рік, налічувалося 2 569 осіб із діагнозом гемофілія, з них 667 — діти2. За підрахунками, тільки 32% українців із гемофілією житимуть довше 50 років3.

Гемофілія вважається одним із найвідоміших рідкісних захворювань у світі. Вона проявляється тривалими кровотечами після видалення зубів, виникненням великих гематом при незначних ударах, крововиливами у суглоби, що супроводжуються сильним болем, набряками та порушенням рухливості. Пізній початок лікування людей з гемофілією призводить до серйозних наслідків, постійні крововиливи у суглоби пошкоджують їх та згодом призводять до інвалідизації4.

Останніми роками в Україні впроваджується профілактичне лікування для дітей з гемофілією, зокрема, введення фактору згортання крові в домашніх умовах, що допомогає значно знизити ризик інвалідизації. Діти мають змогу відвідувати навчальні заклади та мати звичайне соціальне життя.

«Ще 20 років тому встановлений діагноз гемофілії в Україні був вироком для пацієнтів та їх сімей, оскільки це означало неможливість відвідування школи та обмеження пересування. Сучасні можливості лікування багатьом дітям подарували активне життя без обмежень, — коментує Олександр Марков, директор із медичних питань Takeda в Україні, Молдові та Білорусі, — Компанія Takeda розробляє інноваційні методи лікування пацієнтів із розладами згортання крові. Одним із пріоритетних завдань компанії є допомога в реалізації проекту своєчасної діагностики пацієнтів із гемофілією, а також діагностика пацієнтів із інгібіторною формою гемофілії (ускладнення лікування гемофілії)».

Недостатня обізнаність — одна з ключових причин того, чому гемофілія діагностується запізно. Takeda прагне підвищити рівень обізнаності як громадськості, так і лікарів про це захворювання. Кожен українець може взяти участь у кампанії. Для цього потрібно «підсвітити» своє фото червоним та розмістити його у соцмережах з хештегами #Всесвітній_День_Гемофілії та #WHD2019, підтримавши таким чином людей з гемофілією.


Більш детальну інформацію про Takeda можна знайти на сайті  www.takeda.com.

Більш детальну інформацію про Takeda в Україні можна знайти на сайті  www.takeda.ua.

Література

  1. Report on the Annual Global Survey 2017 is published by the World Federation of Hemophilia. World Federation of Hemophilia, 2018.
  2. Гемофілія. Ситуаційний аналіз проблематики в Україні. 2018 рік https://www.ifak.com.ua
  3. https://moz.gov.ua/article/news/pacienti-z-gemofilieju-otrimajut-jakisni-evropejski-liki%20
  4. Skinner MW. Haemophilia 2012; 18 (Suppl 4): 1-1.

UA/TAK/0419/0019

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ