Новини

ВІДКРИТТЯ НОВІТНЬОГО ЗАВОДУ «БІОФАРМА»

17/06/2015

16 червня 2015 року було урочисто відкритопершу чергу новітнього біофармацевтичного науково-виробничого комплексу «Біофарма». Будівництво НВК «Біофарма» – найбільша іноземна інвестиція у фармацевтичну галузь України

Будівництво НВК обійшлося в $40 млн. – це кошти українських та іноземних інвесторів (американської компанії HorizonCapital та голандського банку розвитку FMO). «Це перше фармацевтичне виробництво побудоване в країні «з нуля» за останні 100 років. І це найбільша за всю історію незалежної України іноземна інвестиція в фармацевтичну галузь. Можна сказати, що це новий етап у розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі за рівнем технологій, умовами праці та екологічними стандартами», – прокоментував відкриття нового комплексу Голова правління БІОФАРМА Олександр Маковський

На церемонії відкриття НВК «Біофарма» в м.Біла Церква (Київська обл.) були присутні Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, Посол Канади Роман Ващук, представники посольств США та інших країн, голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра та представники міжнародних фінансових установ. Під час заходу керівництво БІОФАРМА передало Міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі низку медикаментів власного виробництва загальною вартістю 1 млн. грн. для забезпечення потреб Міністерства оборони України; медикаменти будуть використані для лікування поранених бійців АТО.

Побудовано нову «Біофарму» було за рекордно короткий термін – 1,3 роки. Завод був спроектований Linde Engineering (Німеччина), міжнародною інжиніринговою компанією з великим досвідом роботи у фармацевтичній галузі, та відповідає сучасним нормативним вимогам та вимогам GMP (Good Manufacturing Practice).

«Ми реалізуємо найбільш масштабний інвестиційний проект у фармацевтичній галузі України. Відкриття нового виробничого комплексу сьогодні є справді непересічною подією, а також ознакою інвестиційної привабливості України і приводом для подальшого збільшення притоку  іноземних інвестицій. Із запуском цього підприємства БІОФАРМА стане лідером у сфері ефективних та сучасних технологій виробництва в Україні,  створить близько 300 робочих місць, та розширить можливості для подальшого зростання експорту та надходження валютних коштів в Україну», – зазначив Голова Наглядової ради БІОФАРМА Костянтин Єфименко.

«Для мене велика честь бути тут, і я знаю, що за 40 мільйонами інвестицій підуть ще більше інвестицій»,  – заявив на церемонії відкриття Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі. «Ми хочемо, щоб фармсектор розвивався, був конкурентноздатним, і ми щоб працювали не тільки з іноземними компаніями, але і щоб наші українські компанії виходили на світові ринки. Я – людина, яка все своє життя намагалась допомогти приватному бізнесу розвиватись, і для мене така інвестиція як раз і є показником нормального розвитку фармсектору», – додав профільний Міністр.

“Цей захід демонструє, що інвестиції продовжують надходити в Україну у ці нелегкі часи реформ і що українські, американські та голландські інвестори підтримують Україну і вірять у її економічний потенціал”, – зазначив радник Посла США в Україні із економічних питань Вільям Лейтінен.

Олена Кошарна, Засновник і Головний виконавчий директор Horizon Capital, сказала: «Ця інвестиція підтверджує нашу впевненість в українській фармацевтичній галузі та віру в Україну. Я хочу  подякувати управлінській команді БІОФАРМИ за лідерство та нашим партнерам за співпрацю. Ми впевнені, що завдяки високій якості продукції та збільшенню виробничих потужностей вдвічі в результаті запуску нового заводу, БІОФАРМА досягне ще більших успіхів. Ми висловлюємо компанії нашу пошану за успішну діяльність на вітчизняному ринку, а також за експорт у більш ніж 10 країн світу, що є чітким свідченням найвищої якості продукції компанії. Ми також пишаємося  співпрацею з FMO та нашими українськими партнерами, яка дала нам можливість  інвестувати реальні кошти і створити високотехнологічні робочі місця у той час, коли прямі іноземні інвестиції і нові можливості працевлаштування є вкрай необхідними для України. Більше за все, ми пишаємося тим, що БІОФАРМА виробляє препарати плазми крові для людей, що зазнали важких травм і опіків, що долають такі хвороби, як рак, для вагітних жінок та інших, хто потребує цієї допомоги найбільше. На додаток до виробництва життєво необхідних лікарських препаратів, БІОФАРМА також підтримує українських військових, які отримали поранення під час АТО».

Ідсерт Боерсма, Директор з юридичних питань FMO, так прокоментував цю подію: «Ми дуже задоволені biopharma_June16_2015_2інвестицією у нове сучасне виробниче підприємство БІОФАРМА і впевнені, що життєво необхідні медичні препарати виробництва БІОФАРМИ стануть більш доступними для українців, а їх висока якість забезпечить їм вихід на нові міжнародні ринки та забезпечить основу для ще більшого зростання».

Також відбулася церемонія закладання першого каменю в основу другої черги НВК «Біофарма» – майбутнього підприємства з виробництва препаратів з плазми донорської крові людини (завод-фракціонатор), яке стане найбільшим на пострадянському просторі та у Східній Європі. В будівництво буде додатково інвестовано понад $30 млн. Новий завод більше ніж втричі розширить існуючі виробничі потужності компанії з переробки плазми, які на сьогодні складають 90 тон на рік. Будівництво заводу дозволить на 100% забезпечити населення України вітчизняними препаратами з плазми крові, що за своєю якістю конкурують із імпортними аналогами, але є доступнішими за ціною. Більше того, це стимулюватиме проведення реформ, зокрема активний розвиток служби крові в Україні. Завод вироблятиме такі лікарські засоби, як імуноглобулін, альбумін та фактор VIII. Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії БІОФАРМА, що успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького Інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха.

Джерело: прес-центр компанії БІОФАРМА

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ