Новини

Вітаємо Богдана Петровича Громовика з ювілеєм!

04/08/2017

4 серпня 2017 року виповнюється 60 років завідувачу кафедри організації та економіки фармації Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, доктору фармацевтичних наук, професору Богдану Петровичу Громовику.

Громовик Б.П. народився у м. Зборові на Тернопільщині. Після закінчення Зборівської середньої школи у 1975 році вступив на фармацевтичний факультет Львівського державного медичного інституту, який закінчив з відзнакою у 1980 році. Під час навчання з великим бажанням займався науково-дослідною роботою, брав участь в студентських конференціях.

Після закінчення інституту за скеруванням Міністерства охорони здоров’я два роки працював провізором-аналітиком контрольно-аналітичної лабораторії Чернігівського обласного аптечного управління. Пізніше певний період працював провізором-технологом центральної районної аптеки №8 м. Зборова.

У серпні 1983 року Б.П. Громовик був зачислений на посаду асистента кафедри організації та економіки фармації Львівського державного медичного інституту. Після успішного захисту кандидатської дисертації у 1988 році на тему “Оптимізація ефективності та якості роботи контрольно-аналітичної служби” Богдану Петровичу присвоєно науковий ступінь кандидата фармацевтичних наук. У березні 1995 року Б.П. Громовика переведено на посаду, а в квітні 1996 року присвоєно звання доцента кафедри організації та економіки фармації.

З 2004 по 2009 роки Б.П. Громовик працював в Одеському державному медичному університеті спершу на посаді доцента (2004-2006 р.р.), а потім, після блискучого захисту у 2006 році докторської дисертації на тему ”Теоретико-методологічні та прикладні засади логістичного управління фармацевтичними підприємствами” – професора кафедри організації та економіки фармації.

У Alma mater – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – Богдан Петрович повертається у 2009 році на посаду професора кафедри організації і економіки фармації та технології ліків факультету післядипломної освіти і вже у 2012 р. виконує обов’язки завідувача цієї кафедри. З 2012 по 2015 роки Б.П. Громовик – завідувач, а у 2015-2016 р.р. – професор профільної кафедри фармацевтичного факультету – кафедри організації та економіки фармації. Одночасно у 2014-2015 роках Богдан Петрович очолює фармацевтичний факультет як декан. З 2016 року Б.П. Громовик повертається до завідування кафедрою організації та економіки фармації.

Займаючи високі посади як адміністратор, професор Б.П. Громовик не полишає свого найбільшого захоплення – науки. Наукові дослідження професора Громовика Б.П. присвячені розвитку теорії та практики фармацевтичного управління. Богдан Петрович має великий науковий доробок. Так, він автор понад 550 наукових і навчальних методичних праць, серед них 15 монографій, 6 підручників, 13 навчальних посібників, один довідник.

Невтомний в наукових пошуках наставник, він підготував трьох докторів і трьох кандидатів фармацевтичних наук та був визнаний як найкращий науковець за підсумками Національного рейтингу учасників фармацевтичного ринку України “Фармація – 2006”.

Богдан Петрович – цілеспрямований, наполегливий, висококласний фахівець та педагог, генератор ідей, які постійно втілює у фармацевтичне життя, доброзичливий наставник, добрий та чуйний колега.

Колектив кафедри організації та економіки фармації щиро вітає ювіляра і зичить йому міцного-міцного здоров’я, наукових здобутків на фармацевтичній ниві, успіхів у розвитку кафедри, факультету та фармацевтичної освіти.

Редакція журналу “Фармацевт Практик” приєднується до привітань!

 

 

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ