Новини

Визначено переможців VII Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом

07/06/2016

З 2010 р. компанія «Санофі» в Україні в рамках довгострокової програми «Діабет. Допоможемо разом» та Асоціація дитячих ендокринологів України проводять Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом. Мета конкурсу полягає у наданні маленьким пацієнтам та їхнім родинам комплексної підтримки та зменшенні психологічного тиску, спричиненого захворюванням. За цей час організатори отримали з різних регіонів України більше 3500 малюнків від дітей молодших 17 років, хворих на цукровий діабет.

12 переможців у шести категоріях обирають члени журі, ще одного — учасники групи в соціальній мережі Facebook. На урочистій церемонії, яка пройшла в парку ім. Тараса Шевченка, були оголошені імена переможців, яких обрали члени журі конкурсу: Гієм Граньє, директор «Санофі» в Україні, Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і Голова Асоціації дитячих ендокринологів України, та Павло Шилько, Генеральний продюсер премії Sanofi_diabet_kids_contest_2016_sl«YUNA».

— Компанія «Санофі» в Україні прагне змінювати життя пацієнтів на краще. Для досягнення цієї мети ми не лише забезпечуємо потреби пацієнтів у ефективних терапевтичних рішеннях, а й реалізуємо соціальні проекти, щоб допомогти їм вести повноцінне життя, незважаючи на хворобу. Діти з цукровим діабетом потребують особливої підтримки, щоб зрозуміти особливості свого стану і усвідомити, що він жодним чином не обмежує їхні можливості, — сказав Гієм Граньє.

— Поширення цукрового діабету серед дітей ― дуже гостра проблема в Україні. Понад 8000 дітей в Україні живуть із цим захворюванням, з них понад 1300 ― віком до 6 років. І ми спостерігаємо тенденцію до постійного збільшення кількості дітей, хворих на цукровий діабет, надто швидко — серед дошкільнят. Асоціація дитячих ендокринологів України висловлює вдячність компанії «Санофі» за тривале плідне партнерство у соціальній підтримці хворих дітей та їхньому оздоровленні у найкращому санаторії для дітей з цукровим діабетом, адже така підтримка допомагає їм ефективніше контролювати хворобу, — відзначила Наталія Зелінська.

Sanofi_diabet_kids_contest_2016_ris2

Цього року переможцями стали:

  • Номінація «Мої улюбленці»:

Алєксєєва Аліса (м. Полтава) Землякова Марина (м. Сміла Черкаської обл.)

  • Номінація «Мій край»:

Кочина Діана (м. Хмельницький) Чурута Вадим (м. Золотоноша Черкаської обл.)

  • Номінація «Мої фантазії»:

Алєксєєнков Андрій (м. Харків) Нагуляк Юлія (м. Вінниця) Ропчан Надія (с. Молодія Чернівецької обл.)

  • Номінація «Моє майбутнє»:

Деревинський Матвій (с. Трипілля Київської обл.) Бережницька Софія (с. Кулинка Івано-Франківської обл.)

  • Номінація «Моя сім’я»:

Вороніна Поліна (м. Кривий Ріг) Миргород Ірина (м. Одеса)

  • Номінація «Мої друзі»:

Крекова Олена (м. Слов’янськ Донецької обл.)

  • На сторінці Facebook переможцем було визнано Ірину Стьопіну

Sanofi_diabet_kids_contest_2016_1 Переможці конкурсу отримають можливість пройти курс оздоровлення в спеціалізованому санаторії «Березовий гай» в Миргороді. Діти з цукровим діабетом краще за будь-кого розуміють необхідність дбати про своє здоров’я, адже щодня вони зустрічаються з викликами хвороби, які вимагають суворої дисципліни в харчуванні, регулярних фізичних навантажень і самоконтролю. Маючи такий вагомий досвід, дітям з цукровим діабетом є з чим звернутися до дорослих.

«Інсталяція про здоров’я. Від дітей з діабетом до світу дорослих», створена в рамках конкурсу малюнка, розповідає саме про здоровий спосіб життя, що допомагає попередити розвиток захворювання. Вона складається з двох кубів, на гранях яких проілюстровані шляхи профілактики цукрового діабету: здорове харчування, фізична активність, регулярні огляди лікаря і контроль рівня глюкози в крові. Конструкцію встановленю в парку ім. Тараса Шевченка в Києві. Інсталяція була створена за участі видавництва «Glowberry books».

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ