АктуальноНовини

Всеукраїнський проект “Діабет. Дізнайся вчасно!”

31/03/2013

1 квітня 2013 року стартує всеукраїнський проект “Діабет. Дізнайся вчасно!”. В рамках проекту впродовж двох місяців, починаючи з 1 квітня по 31 травня, перевірити рівень глюкози в крові цілком безкоштовно зможе кожен бажаючий. Мета проекту – рання діагностика діабету, покращення здоров’я нації та підвищення рівня інформаційної обізнаності українців у темі діабету.

Здати аналіз можна буде в будь-якій зі 125 лабораторій “Синєво”, розташованих у 40 містах країни, з 12 до 19 години в будні дні з 1 квітня по 31 травня 2013 року. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном консультаційної лінії One Touch 0-800-500-353, дзвінки зі стаціонарних телефонів України безкоштовні.

Микола Гульчій, головний ендокринолог Міністерства охорони здоров’я України, повідомив, що кількість хворих на діабет другого типу щороку зростає. Прояви цього захворювання майже непомітні, тому люди найчастіше звертаються до лікаря вже через кілька років від початку хвороби, а це занадто пізно, тому що за цей час вже з’являються серйозні незворотні ускладнення, більшості з яких можна уникнути, якщо вчасно діагностувати діабет.

Діабет стрімко поширюється світом. На сьогодні в Україні зареєстровано 1 264 500 людей із діабетом, з них 80 тисяч – діти. За останні п’ять років кількість хворих на діабет в Україні зросла на 26%. Але виявлено лише 40% випадків захворювання, що означає, що реальна кількість хворих значно більша. Перші в групі ризику люди після 40 років, люди з зайвою вагою, з генетичною схильністю до діабету і ті, хто страждає гіпертонією чи серцево-судинними захворюваннями. Проект ініційовано компанією ЛайфСкан (LifeScan) (Джонсон & Джонсон (Johnson&Johnson)), одним зі світових лідерів із виготовлення засобів самоконтролю діабету. Тестування буде здійснюватися за допомогою глюкометрів ВанТач УльтраІзі (OneTouch UltraEasy), виготовлених компанією ЛайфСкан, які дозволяють отримати точний результат за 5 секунд. В Україні планується охопити кампанією близько 100 тисяч людей.

За матеріалами прес-релізу

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ