Аптечные будниНовини

Вступила в дію заборона на продажу ліків через інтернет

30/12/2011

З 29.12.2011 р. вступили в дію нові Ліцензійні умови ведення господарчої діяльності виробництва лікарських засобів, оптової й роздрібної торгівлі лікарськими засобами, що затверджені наказом МОЗ України від 31.10.2011 р. № 723. Відповідно до документа Ліцензійні умови, затверджені наказом МОЗ від 21.09.2010 р. № 340, втратили чинність.

Згідно з новими Ліцензійними умовами забороняється дистанційна торгівля лікарськими засобами через інтернет, пошту й будь-які інші установи, крім аптечних. У сільській місцевості у разі відсутності аптеки або її структурного підрозділу роздрібна торгівля препаратами, що входять у перелік, установлений наказом МОЗ, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських дільничних лікарень, амбулаторій, амбулаторій загальної практики – сімейної медицини працівниками цих установ, які мають медичну освіту, на підставі договорів, укладених з ліцензіатом, що має ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Також нові Ліцензійні умови забороняють рекламу рецептурних ліків. 20 грудня 2011 року парламент прийняв зміни в деякі законодавчі акти у сфері реклами на підставі проекту № 7007, підготовленого Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. У випадку підписання закону Президентом, Перелік заборонених до рекламування лікарських засобів буде затверджуватись центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ