Новини

ЄБА просить владу підтримати галузь клінічних досліджень в Україні

Новини

ЄБА просить владу підтримати галузь клінічних досліджень в Україні

18/07/2018

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України Юрія Луценка, Голови Служби безпеки України Василя Грицака та Голови Національної поліції України Сергія Князєва із проханням не допустити руйнування сфери клінічних досліджень в Україні

ЄБА зазначає, що сфера клінічних досліджень успішно розвивається у світі і приносить користь медичній науці і пацієнтам, які отримують увесь спектр медичного обстеження, обслуговування та лікування безкоштовно, включаючи препарати, що застосовуються. В Україні галузь клінічних досліджень сприяє зміцненню потенціалу держави у сфері охорони здоров’я.

Однак, останнім часом викликає занепокоєння посилення тиску на лікувально-профілактичні установи, що беруть участь в клінічних дослідженнях. Спостерігається зниження привабливості України як майданчика для проведення багатоцентрових міжнародних клінічних досліджень. Через певні заяви, які поширюються в ЗМІ, посилюється негативнге сприйняття громадскістю галузі клінічних досліджень. В зв’язку з цим, компанії-члени Асоціації направили звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України Юрія Луценка, Голови Служби безпеки України Василя Грицака та Голови Національної поліції України Сергія Князєва, із проханням оперативно вжити заходів для стабілізації процесів у сфері клінічних досліджень.

Офіційний лист – https://eba.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/1025.pdf

Джерело: ЄБА

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ