Статті

Актуальний асортимент косметичних профілактичних засобів в аптеці в період травневих свят (пікніків та активного відпочинку)

18/04/2016

Актуальні теми аптечної справи: погляд фахівця

Партнер проекту
biokon_2014_

Цьогорічний травень багатий на свята і ви­хідні. Погода, тепла і сонячна, кличе на природу — до річки, лісу чи, принаймні, міського парку. Готуючись до активного відпочинку і тривалого перебування на відкритому повітрі всією сім’єю, варто передбачити всілякі несподіванки і зазда­легідь приготувати домашні міні-аптечки.

Gorodytska_DSА що саме покласти в домашню аптечку, щоб забиті коліна і синці не зіпсували враження від пікніка, розкаже Йордана Городицька, за­відувач аптеки D.S. в Стрию.

— Передовсім перед пікніком варто за­пастися антисептиком для рук, засобами для захисту від сонячних опіків, зволоження та комфорту шкіри після перебування на сонці, а також захисту від укусів комах — це універ­сальні засоби, які стануть у пригоді кожному, особливо в сім’ї з дітьми. Для безпечного та комфортного відпочинку на природі най­частіше запитують антисептичний гель для рук, репеленти і засоби сонцезахисної серії (креми, бальзами, вершки до та після засмаги). Засобами для захисту шкіри від сонячних променів потрібно починати користуватися вже у травні, адже в цей час спостерігається підвищена сонячна активність, а після зими шкіра не готова до сонця, швидко реагує на нього, тому відвідувачам нашої аптеки радимо сонцезахисні креми з різним фактором захис­ту залежно від типу шкіри, а для дітей — дитячі сонцезахисні засоби. Тим, хто все ж «відчув» на собі дію сонячних променів, пропонуємо креми, вершки чи олійку після засмаги. Вони заспокоюють запалену і почервонілу шкіру, приносять відчуття прохолоди.

Укуси комарів, бджіл, мурашок на природі не рідкість. Особливо комахи допікають дітям. У таких випадках рекомендуємо дитячі засоби- репеленти, які не зумовлюють подразнення ніжної дитячої шкіри, а для дорослих можна обрати креми та спреї. Є різні тюбики: великі та маленькі, які зручні в дорозі та не займають багато місця навіть в жіночій сумочці.

Швидко позбутися синців на дитячих колін­цях можна за допомогою спеціальних засобів від забоїв, які добре усувають набряки після удару, а засоби з тонуючим ефектом «замаску­ють» синці на відкритих ділянках тіла і обличчі.

Якщо ж ваші ноги втомилися після трива­лих піших прогулянок, в аптеці можна знайти засоби без різкого запаху, що швидко усува­ють набряки, важкість та больові відчуття в ногах, покращують кровообіг. Якщо ж активно зіграли у футбол, бадмінтон і суглоби нагадали про себе, зарадити цьому можна за допо­могою лінії засобів у формі мазі чи гелю, які швидко усувають біль у м’язах та суглобах.

Шановні колеги! Наступною пропонує­мо обговорити тему: «Проблема набряків і тяжкості в ногах у літній період: рекомендації відвідувачам аптек»

Кожен, хто хоче стати учасником проекту, поділитися своїм досвідом і отримати подарунки від компанії «БІОКОН», можуть телефонувати за номером (044) 498-06-72 або надсилати листи на електронну адресу: [email protected].

Дзвінки і листи читачів журналу приймаються до 6 травня!

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ