Лікарські засобиСтатті

Новірин: активатор імунітету

23/12/2019

Новірин® – вітчизняний противірусний лікарський засіб широкого спектра дії, ефективність якого доведена клінічними дослідженнями

Віруси: теорія і практика

Захворювання вірусного походження зазвичай називають гострими вірусними інфекціями. Встановлено, що майже в 90% випадків причиною застудних недуг є віруси респіраторної групи — грипу і парагрипу, риновіруси, аденовіруси, респіраторно-синцитіальні віруси, мікоплазма.

Не існує популяцій, рас чи вікових груп, які б не були сприйнятливими до гострих респіраторних захворювань. У дітей вони виникають 4–8 разів на рік, у дорослих — рідше, але також частіше у холодну пору року.

Вірусолог Дейвід Балтимор об’єднав усі віруси у вісім груп. Деякі з них містять один або два ланцюжки ДНК, інші — один ланцюжок РНК, який здатний подвоюватися або добудовувати на своїй матриці ДНК, при цьому кожна група вірусів відтворює себе в різних органелах зараженої клітини. Кожен вірус має певний діапазон хазяїв, тобто небезпечний для одних видів і нешкідливий для інших. В організм людини вірус, як правило, потрапляє через кров і секрецію.

Дотепер вірусні інфекції залишаються некерованими захворюваннями, які наносять суттєві збитки здоров’ю населення та економіці країн у всьому світі. Навіть у благополучній Америці щорічно від грипу та його ускладнень помирають від 10 до 40 тис. осіб, а економічні втрати, спричинені цією інфекцією, сягають 4 млрд доларів.

Новірин діє комплексно, тому ефективно

НОВІРИН® — противірусний препарат прямої дії, який має імуностимулюючу активність, виробництва компанії «Київський вітамінний завод». Це комплексний засіб, що містить інозин і сіль 4-ацетамідобензойної кислоти з N, N-диметиламіно-2-пропанолом в молярному співвідношенні 1:3.київський вітамінний завод

Інозину пранобекс проявляє яскраво виражений імуномоделюючий і противірусний ефекти. Діюча речовина сповільнює синтез і реплікацію вірусної РНК, що, своєю чергою, перешкоджає розмноженню вірусних частинок. Відтак, НОВІРИН® сприяє зменшенню вірусного навантаження на організм та підтримує функції імунної системи.

Також читайте: ОРВИ: эффективное лечение

Опосередкована противірусна дія препарату відбувається внаслідок підвищення синтезу інтерферону. Засіб впливає на активність Т-лімфоцитів і підвищує фагоцитарну активність макрофагів. Результати наукових досліджень, проведених у різних країнах світу, довели, що НОВІРИН® посилює продукування інтерлейкінів і утворення лімфокінів. Інозину пранобекс підвищує здатність макрофагів до фагоцитозу, внаслідок чого збільшується кількість антитілопродукуючих клітин.

НОВІРИН® сприяє зменшенню вираженості клінічних проявів вірусних захворювань, прискоренню реконвалесценції, підвищенню резистентності організму.

З огляду на те, що препарат порушує процес розмноження збудника, він дає очікуваний позитивний результат при застуді, зумовленій вірусами, зокрема, при грипі, парагрипі, інших ГРВІ вірусної етіології, у тому числі риновірусних та аденовірусних інфекціях.

У разі призначення препарату НОВІРИН® як допоміжного лікарського засобу при інфекційному ураженні слизових оболонок і шкіри, спричиненому вірусом Herpes simplex, відбувається більш швидке загоєння ураженої поверхні, ніж при застосуванні традиційних лікарських засобів. Рідше виникають нові бульбашки, набряк, ерозії і рецидиви хвороби. За умови своєчасного застосування препарату знижується частота виникнення вірусних інфекцій та зменшуються тривалість і тяжкість захворювання (Чопяк В.В., 2018).

НОВІРИН® ефективний при гострих вірусних інфекціях, якщо лікування розпочато на ранній стадії хвороби (краще з першої доби). Препарат починає діяти вже через 30 хв після прийому, досягаючи максимальної ефективності через 60 хв. Терапевтичний ефект зберігається до 6 год. Таблетки рекомендовано приймати після їди з дотриманням однакових інтервалів між прийомами.

НОВІРИН® застосовують як при комбінованому лікуванні, так і при монотерапії. Дозування та тривалість лікування визначають індивідуально. Тривалість курсу становить в середньому 5–14 днів. Для досягнення стійкого імуномоделюючого ефекту препарат під контролем лікаря можна призначати на 3–9 тиж.

Новірин для малюків — сироп

НОВІРИН® — лікарський засіб для всієї сім’ї. Для дітей старшого віку та дорослих препарат призначають у таблетках по 500 мг № 20, № 40. А тепер «Київський вітамінний завод» подбав і про наймолодших, адже на ринок виходить нова форма цього лікарського засобу — сироп для малюків по 50 мг/мл, по 120 мл.

Окрім того, що сироп НОВІРИН® має ту саму ефективність, що й таблетована форма для дорослих, він є зручним для застосування у дітей раннього віку і приємним на смак.

Сироп НОВІРИН® — лікарський засіб, який вкотре доводить високий рейтинг і бездоганну репутацію «Київського вітамінного заводу» на фармацевтичному ринку України. Адже недарма гасло цього виробника — якість без компромісів!

Новірин

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування.

Новірин® таблетки Р.П. МОЗ України №UA/12436/01/01; Новірин® сироп Р.П. МОЗ України №UA/16831/01/01

“Фармацевт Практик” #9′ 2018

Цікаві факти

Кілька фактів про імунітет:

  • Імунітет розпізнає чужорідних агентів – бактерії, віруси, гельмінти, гриби, тощо – на генетичному рівні «зчитуючи» інформацію з рецепторів клітин. Якщо клітина мутувала, поводиться агресивно або з якихось причин перестала виконувати свою функцію, це позначається на рецепторі, що або змінюється, або зникає з поверхні. В такому випадку імунітет поглинає її (фагоцитоз) або запускає процес саморуйнування (апоптоз).
  • Найкращий спосіб зміцнити імунітет – вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватись. Відомо, що близько 25% слизової оболонки шлунково-кишкового тракту складається з імунологічно активної тканини. Тут локалізовано близько 80% імунокомпетентних клітин.* Значний вплив на стан імунітету має кишкова мікробіота. Якщо дотримуватись режиму «сон-неспання», це допоможе імунній системі відновлюватись і нормально функціонувати. А активний відпочинок на свіжому повітрі сприяє засвоєнню вітаміна D.
    *Т.С. Лазарева, Ф.Ф. Жвания. Желудочно-кишечный тракт, микрофлора и иммунитет// Педиатрическая фармакология/ 2009/ ТОМ 6/ № 1

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ