Лікарські засобиСтатті

Болю в горлі на замітку

18/03/2017

На початку весни біль у горлі сприймається як величезна несправедливість. Адже тепло вже так близько, сонце тішить частіше, навіть птахи над ранок починають щебетати. Тож цей надокучливий біль у горлі такий недоречний. Як позбутися його чимшвидше?

Ангіна? Не обов’язково

Далеко не у всіх випадках горло болить саме при ангіні, коли хворому важко ковтати слину, їсти і пити, а температура тіла зростає до 38 ºС і вище. Вірусна і бактеріальна інфекція можуть зумовлювати біль у горлі також і при інших захворюваннях, починаючи від традиційних дитячих і закінчуючи інфекціями статевої системи, наприклад, при грипі і парагрипі (круп), вітряній віспі, інфекційному мононуклеозі, кору, дифтерії, хламідіозі, мікоплазмозі, гонореї.

А ще больові відчуття у горлі здатні спровокувати такі чинники: постійна понижена вологість повітря; алергія на продукти харчування; побутовий пил чи пилок рослин; перенавантаження м’язів горла (особливо характерне для дітей молодшого і середнього шкільного віку, які полюбляють «викричатися» на перервах між уроками, або для тих, хто наполегливо і не завжди правильно займається вокалом); потрапляння вмісту шлунка у стравохід та печія.

Біль, дертя, поколювання у горлі періодично турбують й цілком здорових людей, скажімо, активних і пасивних курців; працівників, які змушені увесь робочий день перебувати у запорошених і погано провітрюваних приміщеннях; осіб, що працюють на хімічних виробництвах.

Активні речовини, які діють там, де треба

Препарати місцевої дії (льодяники), які застосовують при болю в горлі, мають усі необхідні властивості для швидкого та ефективного усунення неприємних симптомів. Комбіновані антисептики, впливаючи безпосередньо на місце ураження, практично не всмоктуються у кров, а тому майже не спричиняють серйозних побічних ефектів.

Зазвичай до складу таких комплексних препаратів можуть входити засоби для усунення дискомфорту в горлі, зокрема, місцеві анестетики, компоненти з анальгезивним ефектом, ефірні олії, аскорбінова кислота для активізації роботи імунної системи.

Антибактеріальні компоненти широкого спектра дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол — зменшують вираженість болю в горлі та дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових анальгезивним ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

Водночас такі засоби місцевої дії застосовують у складі комплексної терапії при інфекційно-запальних захворюваннях порожнини рота, горла та гортані: стоматиті, гінгівіті, тонзиліті, початковій стадії ангіни, фарингіті та ларингіті.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарати міститься в інструкціях для медичного застосування.

Nasik_NeoAngin_sl

Р.П. № UA/9132/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Назік, спрей назальний

№ UA/7673/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін без цукру, льодяники

№ UA/7674/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін, льодяники 

№ UA/10762/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін вишня, таблетки для розсмоктування

№ UA/10972/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін шавлія, таблетки для розсмоктування

“Фармацевт Практик” #2′ 2017

 

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ