Аптеки: обмін досвідомСтатті

Чернігівська мережа «Бажаємо здоров’я» – улюблена мережа мера

10/08/2018

Мережа аптек «Бажаємо здоров’я» — лідер регіонального фармацевтичного ринку

Здоров’я — найцінніший дар

Людмила Мельниківська та Віктор Янчук

Людмила Мельниківська та Віктор Янчук

— «Бажаємо здоров’я» — гасло і назва національної аптечної мережі були обрані невипадково, — розповідає Віктор Янчук, директор ТОВ «Чернігівська фармацевтична компанія», підрозділу цієї загальноукраїнської структури. — Здоров’я — найцінніший дар, і для того, аби надати українцям можливість його зберегти і підтримати, 17 років тому і була створена наша фармацевтична компанія. Сьогодні на її допомогу можуть розраховувати люди практично в кожному регіоні України, адже понад 500 аптек у великих містах і малих містечках завжди готові вирішити всі їхні проблеми. Ми пишаємося тим, що наша мережа є однією з провідних та найбільших на фармацевтичному ринку України.

У Чернігові торгову марку «Бажаємо здоров’я» з 2002 р. представляє ТОВ «Чернігівська фармацевтична компанія». В обласному центрі налічується 15 аптек цієї торговельної мережі, дві знаходяться на кінцевому етапі підготовки до відкриття, ще 15 — працюють у райцентрах області.

— До регіональної структури фармпідприємства ТОВ «Чернігівська фармацевтична компанія» також входять аптечні заклади Сумщини, — додає комерційний директор Людмила Мельниківська. — У Сумській області маємо 30 аптек. Отож, загалом в регіоні діє 60 аптечних закладів мережі «Бажаємо здоров’я».

У м. Бахмач (Чернігівська область) 17 травня 2018 р. було урочисто відкрито нову аптеку. Кожен відвідувач отримав у подарунок аскорбінову кислоту, діти — надувні червоні і білі кульки — це наші корпоративні кольори. Свято пройшло у дуже теплій родинній атмосфері.

Наші аптеки легко впізнати у будь-якому місті чи сільському районі України за зовнішнім і внутрішнім виглядом, дизайном, меблями, вивісками, вітринами і кольоровою палітрою. Стандарти обслуговування відвідувачів також однакові як у Чернігові, так і в маленькому містечку.

Швидко і зручно

У кожній аптеці відвідувачів зустрічають спеціалісти з високим рівнем професійної підготовки. Здебільшого це провізори молодого та середнього віку, фахівці з вищою освітою, випускники вищих навчальних закладів Харкова, Львова, Вінниці, Запоріжжя і Києва. Коли на роботу до мережі приходить молодий спеціаліст, то на перших порах ним завжди опікується досвідченіший колега, який має великий практичний досвід роботи, тобто ми дотримуємося системи наставництва. Натомість вчорашні студенти допомагають старшим колегам в опануванні комп’ютерних програм, адже відпуск лікарських засобів у мережі здійснюється лише за допомогою комп’ютерної програми, написаної спеціально для нашої торгової марки.

— Керівництво мережі відповідально ставиться до рівня кваліфікації персоналу. Завдяки регулярним курсам підвищення кваліфікації та професійним тренінгам знання фармацевтів першого столу та завідувачів аптек постійно поповнюються сучасною інформацією з різних напрямків аптечної справи. Внутрішні тренінги на базі однієї з чернігівських аптек відбуваються двічі на місяць, — розповідає Віктор Янчук.

Ще один напрямок концепції «Навчання впродовж життя» — це дистанційне навчання, коли провізори і фармацевти самостійно вивчають ту чи іншу тему і складають тести на комп’ютері.

Ось чому відвідувачі мережі завжди можуть розраховувати на ввічливість і компетентність аптекарів, які, своєю чергою, охоче працюють і спілкуються у дружному і стабільному колективі, про який турбується наше керівництво. Скажімо, в березні в Києві для всіх регіональних підрозділів компанії було організоване прекрасне свято за участю відомих українських виконавців. Кращих працівників преміювали поїздками за кордон. Також подібні нагороди — кількаденний відпочинок в Україні чи за кордоном — регулярно отримують кращі працівники за результатами кількох місяців роботи. Тобто наші спеціалісти відчувають, що їх цінують, заохочують і підтримують. Причому не тільки матеріально, а й в плані кар’єрного зростання. До прикладу, всі нові аптеки, які відкриває компанія, очолюють фахівці, що працювали раніше за першим столом в аптеках мережі і проявили себе з якнайкращого боку, мають організаторські здібності, користуються повагою у своїх колективах. Ми плекаємо свої кадри. До слова, асортимент в аптеках коригують якраз завідувачі аптек. І ми їм довіряємо.

Загалом робота організована таким чином, щоб персоналу було комфортно працювати, а клієнти могли отримати все необхідне швидко та зручно. У нас ретельно продуманий кожен нюанс — від спеціальної комп’ютерної програми до розташування препаратів на полицях і вітринах.

Особливу увагу ми приділяємо наявності широкого асортименту, який в середньому сягає 8 тис. найменувань лікарських засобів, виробів медичного призначення і БАДів. Проте всередині мережі асортимент варіюється залежно від місця розташування аптеки. Так, аптеки поблизу стаціонарів лікарень пропонують препарати для застосування в онкології, хірургічні пакети та широкий вибір рецептурних лікарських засобів, а в аптеках у спальних районах переважають амбулаторні ліки, товари для матері і дитини та представлено мінімальний асортимент косметичних засобів. Такий вибір пояснюється тим, що аптеки мережі насамперед позиціонуються як класичні традиційні. Серед постійних клієнтів важко виокремити якусь групу — це і літні люди, і відвідувачі середнього віку, і молоді сім’ї з дітьми.

З огляду на те, що наші аптеки, які знаходяться в області, беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки», ми обслуговуємо багато хворих на артеріальну гіпертензію, бронхіальну астму і цукровий діабет. Також працюємо зі страховими компаніями.

Націнка — максимально мінімальна

За словами Віктора Янчука, керівництву компанії дуже приємно, що так багато мешканців Чернігова обирають аптеки «Бажаємо здоров’я» та щиро вважають їх «своїми». Мало того, серед постійних відвідувачів мережі — міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, який купує ліки в наших аптеках вже багато років поспіль.

— Ми піклуємося і цінуємо кожного відвідувача, тому намагаємося зберегти доступні ціни для людей різних фінансових можливостей та соціальних прошарків, — запевняє Людмила Мельниківська. — Навіть в умовах фінансової кризи ми не вважаємо за потрібне проводити переоцінки та підвищувати ціновий рівень аптек в цілому. Наша репутація — понад усе. А от утримувати доступні ціни нам дозволяють великі обсяги закупівель лікарських засобів та відносно низька середня націнка. Якраз тому чесні ціни на ліки доступні для кожного клієнта без будь-яких дисконтних карток.

subscribe

З цією ж метою ми запровадили акцію «Суперціна», коли на певний перелік медикаментів на деякий час встановлюємо мінімально можливу вартість.

У сфері нашої турботи — маленькі відвідувачі. Зокрема, мережа «Бажаємо здоров’я» спільно з Фондом «Примирення» надає допомогу хворим дітям. Цей фонд створено в 2007 р. і його основне завдання — пошук коштів на лікування та реабілітацію важкохворих дітей. В аптеках ТОВ «Чернігівська фармацевтична компанія» встановлені скриньки для збору пожертв на користь цих дітей.

Не менш важливе значення для нас мають якість і безпека продукції, яку ми пропонуємо своїм клієнтам. Мережа обрала найкращих вітчизняних постачальників ліків. Уповноважені особи відповідально проводять вхідний контроль якості в аптеках, перевіряють сертифікати якості на лікарські засоби та наявність реєстрації. Ми забезпечуємо всі необхідні умови зберігання препаратів та контроль термінів їхньої придатності відповідно до ліцензійних умов.

Конкуренти? Колеги!

— Чи боїмося ми конкуренції? — перепитує Людмила Мельниківська. — Все залежить від того, під яким кутом зору поглянути на проблему. Ми не вважаємо інших представників роздрібного ринку конкурентами, радше колегами. Тому й домінувати намагаємося саме завдяки професіоналізму персоналу, якісного і безпечного асортименту, а також сучасного рівня сервісу.

Скажімо, ми надаємо можливість споживачам замовити необхідні препарати заздалегідь. Наша всеукраїнська аптечна довідкова служба (до речі, і з мобільних номерів, і зі стаціонарних дзвінки безкоштовні) допоможе швидко дізнатися про наявність лікарського засобу в найближчій до відвідувача аптеці саме в його місті. А беручи до уваги той факт, що в довідковій службі працюють провізори і фармацевти, людина водночас може отримати професійну консультацію щодо способу і режиму прийому ліків, показань, протипоказань, сумісності чи підібрати аналоги.

Сервіс резервування ліків на нашому сайті дозволяє не виходячи з дому замовити ліки за інтернет-ціною та прийти за ними у зручний для себе час до найближчої аптеки.

Окрім того, про професійний рівень аптечної мережі «Бажаємо здоров’я» свідчить наша перемога у Щорічному конкурсі професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея» у 2015 і 2017 рр. у номінації «Аптечна мережа року». І, будемо відверті, це заслужена перемога!

Лариса Дедишина
Фото: Ігор Садовий

“Фармацевт Практик” #7-8′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ