Статті

Як COVID-19 вплинув на захворюваність іншими інфекційними захворюваннями

Статті

Як COVID-19 вплинув на захворюваність іншими інфекційними захворюваннями

06/08/2020

Обмеження, які ввела більшість держав у зв’язку із пандемією коронавірусної хвороби COVID-19, вплинули майже на всі аспекти життя людей, на стан економіки, середовища тощо. Один із цілком очікуваних наслідків вимоги до носіння масок у громадських місцях, соціального дистанціювання та більш регулярного миття рук населенням стало «безпрецедентне» падіння захворюваності на грип та інші інфекційні хвороби

Агенція Reuters повідомила, що в Китаї – першій країні, де були введені жорсткі обмежувальні заходи – відзначено суттєве зниження захворюваності на кір, епідемічний паротит, гепатит та низку хвороб, що передаються статевим шляхом. З початку карантину показники захворюваності на кір знизилися на 90%! Таке саме різке падіння кількості випадків у порівнянні з минулими роками спостерігається для грипу: якщо раніше в Китаї фіксували близько 290 тис. випадків грипу на місяць, то тепер у той самий сезон – до 23 тис.

«Виключно низький рівень захворюваності» на грип зафіксувала також канадська система епідемічного нагляду, а також відповідні служби Великої Британії та Австралії.

Читайте також: Наногубки – пастки для коронавірусу

Південна Корея повідомляє про зниження захворюваності на грип на 83% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

З одного боку подібне зниження навантаження на систему охорони здоров’я є позитивним фактором, але з іншого експерти побоюються, що цьогорічне зниження захворюваності призведе до його збільшення в майбутньому, адже у людей не формується імунітет, не відновлюється імунний прошарок, популяція стає більш вразливою до грипу та інших інфекцій.

Підписатися на електронну версію журналу "Фармацевт Практик"

Тим часом ВООЗ попереджає, що багато країн у період пандемії COVID-19 не мають можливості вести адекватний облік хворих, тому висновки про зниження захворюваності на грип треба інтерпретувати з обережністю.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ