Лікарські засобиСтатті

Дієва допомога при недостатності ферментів

21/10/2016

Без ферментів усі процеси в організмі уповільнилися би в сотні або в тисячі разів. Щосекунди вони невтомно і непомітно роблять свою справу. Тому коли відбуваються збої у роботі харчових ферментів, це впливає не тільки на процес травлення, а й тягне за собою цілу низку проблем

Невипадкова популярність

Серед пацієнтів з проблемами недостатності травних ферментів великою популярністю користується препарат Пангрол, який покращує процес травлення, усуваючи тяжкість, біль і відчуття переповненості шлунка. Завдяки йому можна позбутися надлишкового газоутворення, нудоти, печії та інших неприємних симптомів, що виникають при вживанні жирної та калорійної їжі. Пангрол усуває дефіцит ферментів, які необхідні для нормального функціонування підшлункової залози. Завдяки прийому препарату прискорюються процеси розщеплення білків, вуглеводів і жирів. Пацієнти, які регулярно приймають Пангрол, віддають належне швидкості його дії та високій ефективності.

Панкреатин і компанія

Діючою речовиною Пангролу є панкреатин, який отримують шляхом переробки підшлункових залоз тварин, зокрема, свиней. Панкреатин — це порошок, що складається з ферментів ліпази, протеази та амілази, і забезпечує ліполітичну, протеолітичну та амілолітичну дію, розщеплюючи жири, білки та вуглеводи. Найбільше значення мають активність ліпази та вміст трипсину, в той час як амілолітична активність відіграє суттєву роль при лікуванні муковісцидозу. Протеаза здатна пригнічувати стимульовану секреторну активність підшлункової залози. Панкреатичні ферменти нормалізують процеси травлення та забезпечують покращання функціонального стану всієї травної системи.

Інноваційні технології — на допомогу шлунку

Препарат випускають у формі капсул, вкритих оболонкою, стійкою до дії шлункового соку. Завдяки цьому діюча речовина безперешкодно потрапляє точно за призначенням — у тонкий кишечник. При виробництві Пангролу застосовується технологія для виготовлення твердих лікарських форм Eurand Minitabs® Technology. Вона включає цілу низку інноваційних рішень. По-перше, в одній лікарській формі поєднуються два види твердих форм: у капсулі міститься стандартизована кількість міні-таблеток у перерахунку на ферментативну активність панкреатину. По-друге, всі міні-таблетки мають однаковий розмір (2×2 мм), що забезпечує рівномірність перемішування з їжею та пасаж з хімусом у дванадцятипалу кишку. По-третє, міні-таблетки вкриті кишково-розчинною оболонкою. По-четверте, міні-таблетки мають додаткову функціональну мембрану, що забезпечує більш повне (>95%) і пролонговане вивільнення ферментів із них. І, нарешті, вся ця складна конструкція гарантує рівномірний розподіл ферментів та їхню оптимальну концентрацію.

І батькам, і діточкам

Високоякісний і ефективний препарат Пангрол німецького виробництва можуть приймати як дорослі, так і діти. Його особлива структура дозволяє зручно та просто розрахувати дозу для дітей: 1 міні-таблетка містить ~500 од. ліпази і для правильного дозування потрібно лише відрахувати необхідну кількість міні-таблеток. Дозу препарату розраховують за такою схемою: 500–1000 од. ліпази на 1 кг маси тіла малюка. Дозу препарату мають визначати фахівці — терапевт або гастроентеролог. Зазвичай дорослим призначають по 2–4 капсули на день. У разі необхідності лікар може підвищити добову дозу препарату. Тривалість лікування залежить від стану здоров’я пацієнта, форми і тяжкості хвороби. Капсули необхідно приймати разом з їжею не розжовуючи, а ковтаючи цілком і запиваючи водою. Якщо вживання цілої капсули неможливе (діти, хворі літнього віку), то її можна обережно розкрити і міні-таблетки, що містяться у капсулі, перемішати з рідкою їжею, яку не треба розжовувати і яка має нейтральне або слабокисле середовище (йогурт, терте яблуко, яблучне пюре). Отриману суміш необхідно негайно вжити після приготування, її не можна зберігати.

Під час застосування препарату треба вживати достатню кількість рідини, особливо це важливо для хворих зі зневодненням. Нестача рідини може призвести до запорів.

Сучасний ферментний препарат Пангрол німецької якості у дозуванні 10 000 та 25 000 од. ліпази ефективно та швидко допомагає при ферментній недостатності різної етіології!

пангрол

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарат міститься в інструкції із застосування.

Р.П. МОЗ України № UA/6763/01/02 від 20.11.2014. Інструкція для медичного застосування препарату Пангрол 25000, капсули тверді з кишковорозчинними міні-таблетками

“Фармацевт Практик” #10′ 2016

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ