Лікарські засобиСтатті

Для краси та здоров’я ніг без болю!

05/07/2016

ІСТОРІЇ ПРОВІЗОРІВ

Чекайте кожного місяця нову цікаву історію!

Я обожнюю танго, але довго не знаходила часу навчитися його танцювати. Після напруженого робочого дня в аптеці втомлена і знесилена я мріяла тільки про затишний диванчик у моїй вітальні. Але одного чудового вечора я рішуче поставила ультиматум самій собі: годі вже — або сьогодні, або ніколи. Так розпочався мій захоплюючий роман із танго

Не все так сталося, як гадалося

Тепер навіть дивно згадувати, що мій перший вечір у танцювальній студії приніс розчарування і замалим не відвернув мене від занять танцями. Коли я перевдягалася з повсякденних джинсів у елегантну сукню та спробувала взути танцювальні туфлі, то з жахом помітила те, чого довгий час намагалася не помічати. Мої ступні набрякли так, що на ремінцях взуття вже не вистачало дірочок, щоб їх застібнути. Вени під шкірою нагадувати синіх хробачків. Виявляється, мій друг лікар мав рацію, коли попереджав мене, що малорухомий спосіб життя разом зі «стоячою» роботою не минеться даремно для моїх ніг. Я знала, що подібні симптоми — це вже серйозні ознаки варикозної хвороби, до того ж варикозні вени можуть бути приховані глибоко під шкірою і спричиняти набрякання. Діяти треба було негайно, щоб пригальмувати прогресуючий варикоз.

Венотонічні краплі для гармонії танцю

Як професіонал я підійшла до справи ґрунтовно і зупинила свій вибір на венотонічних краплях. Саме краплі, а не зовнішні засоби, як помилково вважають деякі відвідувачі моєї аптеки, здатні дієво вплинути на вени. Результати порівняльних досліджень місцевих та внутрішніх препаратів підтвердили, що ефект дії деяких зовнішніх засобів майже не відрізняється від наслідків звичайного масажу. Натомість краплі для внутрішнього застосування досягають як поверхневих вен, так і судин, захованих глибоко під шкірою. Адже для лікування варикозу необхідна комплексна дія на всі вени організму.

Для боротьби з венозним застоєм

З власного досвіду знаю, що венотонічними краплями № 1 в Україні є екстракт кінського каштану німецького виробництва — переважна більшість людей купують саме їх. Вже впродовж 40 років препарат переконливо демонструє надзвичайну ефективність і допоміг багатьом пацієнтам у боротьбі з варикозною хворобою. За даними сучасних досліджень неодноразово була підтверджена дієвість цього засобу: при порівнянні дії активної речовини есцину в чистому вигляді та екстракту кінського каштану було виявлено кращий терапевтичний ефект при застосуванні саме екстракту. Його компоненти підсилюють дію один одного, потенціюючи таким чином терапевтичний ефект засобу. Препарат діє комплексно, тонізуючи вени, усуваючи набряк, зменшуючи біль та важкість у ногах.

Регулярність — запорука успішного лікування

У лікуванні варикозу надзвичайно важливу роль відіграє регулярність. Курс має тривати не менше 1 міс і я проходжу його двічі на рік. На початку весни я «готую» свої ноги до відкриття літнього сезону, адже літня спека та підвищене споживання рідини спричиняють набряк кінцівок. Восени я повторно приймаю венотонічні краплі протягом 1 міс. Цікаво, що згодом навіть процедура капання 15 крапель у склянку тричі на день перетворилась для мене в приємний ритуал, своєрідну прелюдію перед жаданою вечірньою зустріччю з чуттєвим танго. Навіть знесилена після виснажливого дня в аптеці, приходячи ввечері в танцювальну студію, я за мить перетворююсь із втомленої жінки середнього віку у фатальну незнайомку.

Завдяки екстракту з плодів кінського каштану я більше не соромлюсь своїх ніг, а загальне самопочуття стало незрівнянно краще. Цей венотонічний засіб одночасно усуває набряк, зменшує біль та допомагає боротися з венозним застоєм. Кажуть, що я начебто помолодшала і випромінюю енергію, чудовий настрій та впевненість у собі.

Тепер ви знаєте, в чому мій секрет!

 

Eskuzan_block

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. МОЗ № UA/0217/01/01 від 23.09.2013 р., Інструкція для медичного застосування препарату Ескузан, краплі для перорального застосування

“Фармацевт Практик” #6′ 2016

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ