Лікарські засобиСтатті

Еспумізан® L: Найкраще — дітям

18/03/2017

Симетикон, що входить до складу лікарського засобу Еспумізан® L, швидко та безпечно позбавляє дитину кольок у животі

Від теплої пелюшки — до Еспумізану

Поважного віку педіатр, який лікує ось уже третє покоління дітей у нашій родині, полюбляє повторювати, що здорове немовля може плакати лише з двох причин: або голодне, або у нього болить животик. І, на жаль, кольки у животі з різною періодичністю турбують практично кожного малюка у віці від 3 тиж до 3 міс. А якщо взяти до уваги те, що при кольках малеча відчуває справді сильний біль, разом з нею страждає не тільки мама, а й усі домашні.

Зазвичай, окрім голосного плачу понад 3 год на добу, про кольки та здуття живота може свідчити інша типова поведінка малюка: він неспокійно розмахує ручками, намагається притиснути ніжки до живота, вигинається, відмовляється їсти. У такі моменти його не здатні заспокоїти ані обійми матері, ані ласкаві слова.

Втім, попри болючі відчуття, кишкова колька у немовлят — це не захворювання і не патологічний стан, а нормальне фізіологічне явище, яке можна пояснити тим, що травна система новонародженого ще перебуває в стадії розвитку, тож працює гірше, ніж у дорослої людини. Тому у малюка можуть виникнути труднощі з випорожненням кишечника і відведенням газів, які й провокують напади болю.

Більшість дослідників сходяться на думці, що кольки у немовлят найчастіше зумовлює заковтування повітря під час годування або ж при сильному плачі. Це повітря, потрапляючи всередину, розтягує ніжні стінки шлунка і кишечнику, що й спричиняє нестерпний біль.

Ще одна ймовірна причина кольок пов’язана з тим, що дитина не відригує зайве повітря після годування. Поза тим, біль у животі провокує регулярне перегодовування малюка, внаслідок чого зброджується надлишок їжі, на яку забракло травних ферментів.

При перших ознаках кольки необхідно вжити постуральних заходів — викладування дитини на живіт, зміна положення тіла[1].

Зазвичай напад кишкової кольки у немовляти триває 3–4 год, у дитини 2–3-місячного віку минає за 1,5–2 год.

Багато років тому, коли наш педіатр щойно розпочинав свою лікарську практику, при кольках він радив прикладати до животика дитини зігріту пелюшку. Нині, на його переконання, найефективнішим і при тому безпечним лікарським засобом для подолання колік у животі немовляти є лікарський засіб Еспумізан® L.

Коли «фізика» сильніша за «хімію»

Німецький лікарський засіб Еспумізан® L (діюча речовина — симетикон) призначений для симптоматичного лікування скупчення газів у травному тракті при здутті кишечнику.

Симетикон — це стабільний поверхнево-активний полідиметилосилоксан. Він змінює поверхневий натяг пухирців газу, які містяться у харчовій кашці, внаслідок чого вони розпадаються. Гази, що при цьому звільнюються, можуть потім всмоктуватись кишковою стінкою, а також виводитись назовні. Дія симетикону має винятково фізичний характер, у хімічних реакціях він участі не бере і є інертним із погляду фармакології та фізіології.

Отож, на відміну від хімічного, фізичний механізм дії Еспумізан® L є більш безпечним навіть для дітей перших днів життя, оскільки препарат не всмоктується та діє локально винятково в кишечнику. Завдяки складу емульсії Еспумізан® L — без канцерогенів та спиртів — рівень безпеки засобу сягає максимуму, що додатково доводить можливість його застосування настільки довго, наскільки цього вимагає ситуація у кожної дитини.

Якість та дієвість препарату доповнюються його приємним (нейтральним) банановим смаком, тож дитина зможе з легкістю проковтнути ліки.

Вбудована у флакон крапельниця-дозатор дозволяє мамі при використанні препарату уникати піпетки чи мірної ложки, які можуть забруднитися і зашкодити дитині.

Флюоресцентна упаковка Еспумізан® L, що світиться вночі, полегшує та прискорює пошуки препарату.

1. О.М. Горленко, А.І. Томей, М.І. Переста. Нутриціологія дитячого віку — 2010.

Espumizan_block

Реклама безрецептурного лікарського засобу.

Р.П. МОЗ України №UA/0152/01/01. Інструкція для медичного застосування препарату ЕСПУМІЗАН® L, краплі оральні, емульсія 

“Фармацевт Практик”#2′ 2017

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ