Лікарські засобиСтатті

Кахи-кахи-кахи

09/04/2017

Як відомо, кашель — це складний рефлекторний акт, який є частиною комплексу захисно-очищувальних реакцій органів дихання, а отже, він виконує важливу
функцію в організмі. Кашель може бути симптомом багатьох захворювань, тому правильна діагностика у таких випадках має велике значення

Залежно від причин і симптомів кашель нео-бронхолподіляють на кілька видів, однак переважно його зумовлюють дві основні причини — захворювання або потрапляння в дихальні шляхи стороннього тіла.

Гострий і тривалий кашель впродовж 2 тиж зазвичай свідчить про інфекцію дихальних шляхів. Кашель, який не минає протягом 2 міс, називають хронічним.

Хронічний кашель діагностують при бронхіальній астмі. Також цю форму можуть провокувати певні подразнювальні речовини, які людина регулярно вдихає — сигаретний дим, випари хімікатів.

Особливо небезпечним вважається кашель, який спричиняє напади задухи, а також свистячий кашель з хрипами, кашель, під час якого виділяється кров чи жовто-зелене мокротиння, кашель, що супроводжується високою температурою тіла. У цих випадках необхідно без зволікань звернутися до лікаря.

Будь здоровим і не кашляй!

Амброксолу гідрохлорид — лікарська речовина, що стимулює мукоциліарну активність і виявляє відхаркувальну дію, метаболіт бромгексину. На відміну від багатьох інших субстанцій, призначених для лікування кашлю, амброксолу не притаманний наркотичний ефект. Тому в деяких країнах Європейського Союзу, скажімо, в Греції, амброксол дозволений до застосування у дітей з перших днів життя.

Амброксол призначений для лікування гострого і хронічного бронхіту, пневмонії без уточнення збудника, бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби, дихальних розладів у новонароджених.

Окрім того, амброксол навіть може бути ефективним для профілактики інфекцій верхніх дихальних шляхів. Результати рандомізованого контрольованого дослідження, проведеного 2006 р. в Японії, довели, що профілактичне призначення амброксолу в добовій дозі 45 мг достовірно зменшує середню кількість епізодів інфекцій верхніх дихальних шляхів.

Серед різних лікарських засобів на основі амброксолу позитивно вирізняються пастилки — тверда лікарська форма у вигляді карамелі. Активна речовина ліків у формі пастилок краще розподіляється у горлі, а також спосіб прийому ліків — розсмоктування — не викликає спротиву ані у дорослих, ані у дітей.

Лікарський засіб на основі амброксолу у формі пастилок — якісне, доступне і зручне лікування кашлю.

____

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарат Нео-Бронхол міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA/4003/01/01 від 24.05.2013. Інструкція для медичного застосування препарату НЕО-БРОНХОЛ, пастилки

“Фармацевт Практик” #3′ 2017

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ