Лікарські засобиСтатті

КАШЕЛЬ ЗДАСТЬСЯ БЕЗ БОЮ

18/02/2016

Історії провізорів

Чекайте кожного місяця нову цікаву історію!

«Океан Ельзи» — мій «тортик» до ранішньої кави. Улюблена музика збадьорює й надихає, особливо «Я не здамся без бою», яка є такою собі піснею-настановою на довгий робочий день. А він в аптеці майже ніколи не буває легким і безтурботним. От і сьогодні, щойно відкрилися, а в торговому залі вже нетерпляче розглядають вітрини знервовані відвідувачі. Кожен другий втомленим від нездужання голосом просить порекомендувати ефективні ліки від кашлю

Чебрець і подорожник: перша лінія оборони

Провізором-першостільником я працюю не один рік, тож із власного досвіду знаю, що у зимову пору року дуже часто саме кашель приводить до аптек як хворих, так і їхніх родичів. Тобто від кашлю в сім’ї одночасно потерпають люди різного віку — дідусі і бабусі, батьки та діти. Відповідно, лікуватися родина воліє не тільки ефективними засобами, але й безпечними, виготовленими на натуральній лікарській сировині. Що й не дивно, адже українці з покоління в покоління передавали секрети цілющих рослин. Справді, чебрець (тим’ян) і подорожник здавна застосовувалися у народній медицині. Проте офіційна медицина довела їхню ефективність на зовсім іншому, сучасному рівні, причому якраз за умови одночасного використання.

Тим’ян сприяє розрідженню і виведенню мокротиння при вологому кашлі; зменшуючи спазм м’язів дихальних шляхів, полегшує дихання при нападах кашлю. До того ж він проявляє антибактеріальну та противірусну активність, що дуже важливо під час лікування.

Подорожник, натомість, створюючи своєрідну захисну плівку, оберігає уражену слизову оболонку бронхів від подразнення, чим зменшує інтенсивність сухого непродуктивного кашлю та перешкоджає поширенню інфекції.

Оскільки тим’ян та подорожник посилюють дію одне одного, їхня комбінація допомагає одночасно як проти сухого, так і проти вологого кашлю, забезпечує активний відхаркувальний, бронхоспазмолітичний, секретолітичний і протизапальний вплив. Такий лікарський засіб здатний ефективно подолати різні види кашлю при застуді, гострому та хронічному трахеїті, бронхіті, ларингіті та фарингіті. Його добре переносять усі — навіть малеча від одного року та люди літнього віку.

Сироп від кашлю як лікарська форма зручний і простий у використанні, чітко дозується за допомогою мірної ложечки та має приємний смак. А чи знаєте ви, що у древніх грекинь запах тим’яну вважався «модним трендом», а слова «від вас пахне тим’яном» малися за вишуканий комплімент? Гадаю, і для відвідувачів вашої аптеки тонкий тим’яновий аромат сиропу буде приємною родзинкою.

Ефірні олії: група підтримки

Разом з тим у боротьбі з кашлем варто використати усі можливості, які надає нам природа. Наприклад, дію сиропу від кашлю посилити дією бальзаму.

Бальзам на основі ефірної олії евкаліпта і соснової хвої ефективний при кашлі, який супроводжує гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів. Бальзам можна використовувати для розтирання, інгаляції або як компонент лікувальних ванн навіть у малюків з 3-місячного віку.

Отож, колеги, моя вам професійна порада: сироп плюс бальзам — і кашель здається без бою!

Eucabal_block

Інформація про лікарський засіб для медичних та фармацевтичних працівників.

Р.П. МОЗ України № UA /5754/01/01 від 03.01.2012 р. Інструкція для медичного застосування препарату Евкабал® сироп

Р.П. МОЗ України № UA /5753/01/01 від 03.01.2012 р. Інструкція для медичного застосування препарату Евкабал® бальзам

“Фармацевт Практик” #1′ 2016

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ