Лікарські засобиСтатті

Міс «Найгарніші ніжки». Чим лікувати варикоз?

27/05/2015

Про фармацію я мріяла з дитинства. Тому перший робочий день в аптеці був найщасливішим у моєму житті. Що може бути кращим, аніж «дарувати» людям здоров’я?
Як і у кожної жінки, у мене було безліч клопотів: упішно впоратися з обов’язками працівника першого столу, після зміни пробігтися продуктовими крамничками, приготувати вечерю, перевірити уроки у дітей… Проте віднедавна до моїх турбот неочікувано приєдналася ще одна проблема. Я почала помічати, що втомлююся чимраз більше: після робочого дня гудуть і набрякають ноги, а на литках виступили розширені вени

Порада наставниці

— Що вдієш, варикоз — професійне захворювання аптекарів, — відреагувала на мої скарги Олена Олександрівна, найповажніший працівник нашої аптеки, ветеран фармації. — Як провізор провізору можу тобі зізнатися, що ліків від варикозного розширення вен маємо тепер чимало, проте з дієвістю препаратів на основі кінського каштану небагато засобів здатні позмагатися. І сама застосовую, і відвідувачам аптеки раджу. Спробуй — переконаєшся!

Варикоз каштану боїться

Кінському каштану притаманні яскраво виражені лікувальні властивості. Недарма його екстракт є важливим компонентом готових лікарських засобів, призначених для лікування варикозного розширення вен і усунення симптомів цього захворювання. На різних стадіях хвороби і для профілактики розвитку варикозу препарати на основі кінського каштану вважаються золотим стандартом — за умови правильного і регулярного застосування вони здатні нормалізувати роботу підшкірних, глибоких вен та позбавити симптомів варикозу.

Науковцями доведено, що ефективність кінського каштану при варикозній хворобі зумовлена вмістом у ньому складних глікозидів, насамперед есцину. Він зменшує проникність і ламкість капілярів, посилює венозний кровотік, проявляє протинабрякову дію. До того ж, для есцину характерна венотонізуюча та ангіопротекторна дія. Крім того, у кінському каштані ефективність есцину поєднується з дією близько 20 інших біофлавоноїдів, що додатково посилюють його позитивний вплив на зміцнення та еластичність вен. Якраз тому, на відміну від інших лікарських форм, діюча речовина в рідких екстрактах чинить у 5 разів сильніший ефект.

Отже, унікальний склад кінського каштану робить його незамінним лікарським засобом, який допомагає ефективно боротися із варикозним розширенням вен на всіх етапах захворювання.

Переваги екстракту

Лікарські рослини по-різному проявляють свої цілющі властивості. Одним із найефективніших способів збереження притаманних саме цій рослині властивостей вважається виготовлення екстракту — концентрованого витягу у вигляді рідкої, в’язкої чи сухої маси.

До безумовних переваг рідкого екстракту належить однакове співвідношення між діючими речовинами, які містяться у лікарській сировині і готовому препараті. Можливість одержання без застосування методу випарювання дозволяє отримувати рідкі екстракти з леткими речовинами — ефірними оліями. Відтак, на думку науковців, саме в рідких екстрактах лікувальна дія лікарських рослин проявляються якнайповніше.

Краплі діють зсередини

Зазвичай, при виборі ліків від варикозного розширення вен виникає питання: що дієвіше — краплі для перорального застосування чи гель, який діє місцево?

Краплі — рідка лікарська форма, що містить діючі речовини у високій концентрації. До речі, краплі належать до низки тих лікарських форм, які найчастіше застосовують при лікуванні найрізноманітніших хвороб. Вони проявляють свою дію досить швидко і прості у застосуванні.

Отже, з біофармацевтичного погляду краплі є найкращою лікарською формою для внутрішнього застосування з найвищим значенням біологічної доступності препарату.

До того ж, порівняно з гелями і мазями проти варикозу, краплі проявляють потужний вплив не тільки на поверхневі, але й глибокі вени.

Обравши краплі, виготовлені з екстракту кінського каштану, варто пам’ятати про доведену практикою якість європейських препаратів, особливо тих, які виробляють у Німеччині.

Те, що краплі на основі екстракту кінського каштану справді ефективні при варикозі, я переконалася на власному досвіді. Пройшовши необхідний курс лікування, ретельно дотримуючись визначених доз і режиму прийому ліків, відчула значне полегшення. Але найбільше тішить те, що навіть надвечір я не відчуваю втоми в ногах. Аби зберегти це приємне відчуття легкості надовго, мені зовсім не складно двічі на рік повторювати таке лікування.

Тепер мої рекомендації відвідувачам аптеки звучать ще переконливіше: мені ці ліки допомогли, тож і вам неодмінно допоможуть!

Eskuzan_block

Інформація для професійноїдіяльності медичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування препарату

Р.П. № UA/0217/01/01 від 23.09.2013 до 23.09.2018 р. Інструкція для медичного застосування препарату Ескузан, краплі (AESCUSAN DROPS)

“Фармацевт Практик” #05′ 2015

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ