Лікарські засобиСтатті

На два фронти

17/12/2015

За даними епідеміологічних досліджень і соціологічних опитувань, проведених у різних країнах Європи, саме застуда є найчастішою причиною звернень до аптеки і придбання безрецептурних препаратів. Ліки від нежитю та болю в горлі належать до тих сезонних фармацевтичних продуктів, які користуються незмінним попитом у холодну пору року. То ж які препарати від нежитю та болю в горлі варто запропонувати відвідувачам аптеки?

NasicАтакуємо нежить

До складу німецького комбінованого назального спрею Назік входить дві діючі речовини. Ксилометазолін (як похідне імідазолу) звужує судини порожнини носа, зменшує набряк і сприяє легшому відходженню виділень. Клінічний ефект після застосування Назіка можна спостерігати вже через 5–10 хв після першого розпилення.

Декспантенол — біологічно активне похідне пантотенової кислоти (вітаміну групи В). Він сприяє регенерації епітелію слизової оболонки носа і її загоєнню, оскільки бере участь у виробленні тканинної імунної відповіді.

Назік застосовують при ГРЗ із ознаками риніту, гострому алергічному риніті, синуситі, отиті середнього вуха у комбінованій терапії з метою зменшення набряку носоглотки, для відновлення порушеного носового дихання після хірургічних втручань у носовій порожнині, а також при запальному, післяопераційному або вазомоторному набряку слизової оболонки носа.

Командна граNeo_angin

Одна таблетка для розсмоктування Нео-ангін містить три активні речовини: 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол, які, наче досвідчені гравці у злагодженій команді, продумано доповнюють одне одного.

Антисептики локальної дії, до яких належать перші два компоненти, завдяки активності щодо широкого спектра бактерій, перешкоджають їхньому росту і розмноженню у порожнині рота і горла, а також чинять протигрибкову дію. Третій складник — левоментол — підсилює два попередніх знеболювальним ефектом. Отож, Нео-ангін є препаратом, який лікує, знищуючи існуючі мікроби, та проявляє профілактичну дію, перешкоджаючи фіксації і розмноженню мікроорганізмів на слизовій оболонці рота і горла.

Klosterfrau_LogoВодночас Нео-ангін ефективний при місцевому лікуванні інфекційно-запальних захворювань порожнини рота та гортані, серед яких стоматит, гінгівіт, тонзиліт, фарингіт і ларингіт. До тих відвідувачів аптеки, які надають перевагу щадним методам лікування, варто донести інформацію про те, що при вчасному застосуванні Нео-ангіну потреба в антибіотику зменшується або й зовсім зникає.

Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням препаратів ознайомтесь з інструкцією.

Р.П. № UA/9132/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Назік, спрей назальний

№ UA/7673/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін без цукру, льодяники

№ UA/7674/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін, льодяники 

№ UA/10762/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін вишня, таблетки для розсмоктування

№ UA/10972/01/01, Інструкція для медичного застосування препарату Нео-ангін шавлія, таблетки для розсмоктування

“Фармацевт Практик” #12′ 2015

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ