Лікарські засобиСтатті

Порятунок від діареї: Стопдіар!

02/07/2019

Стопдіар — препарат, який швидко і безпечно розв’язує «незручні» проблеми

Соромитися не варто

В аптеці було людно. Хлопець у черзі помітно нервувався, а коли провізор запитливо глянула йому в очі, і зовсім зніяковів.

— Вам щось порадити?

— Так… Живіт болить… Нудить трохи… Мені потрібні ліки від …. діареї, — він ледь витиснув із себе це «незручне» слово.

Гарно вбрана старша пані, що стояла позаду нього, раптом втрутилася у розмову.

— Та нічого соромитися, юначе, мені також потрібні саме такі ліки. Своїх улюблених черешень переїла, і ось…

— А ми аптечку на море збираємо, — додала жінка, яка міцно тримала за руку семирічну дівчинку. — Нам також ліки від діареї потрібні про всяк випадок. З ким не буває!

Не застрахований ніхто

Справді, діарея виникає у багатьох, особливо влітку. Не помили руки чи овочі або фрукти перед їдою, недосмажили м’ясо, випили сирого молока чи скуштували на пляжі морепродукти. Навіть вода у спеку може стати джерелом мікробів. Причин чимало — сумний результат один.

Причому інфекційна діарея — не тільки «незручне», але й дійсно небезпечне захворювання. Це стан, при якому відбуваються часті (подеколи кожні 15 хв) і рідкі багатократні випорожнення.

Найчастіше діарея є наслідком потрапляння в кишечник інфекції. Погодні умови сприяють збереженню, швидкому розмноженню і поширенню бактерій. Більш чутливими до інфекційної діареї є діти, через незрілість захисних бар’єрів шлунка і кишечнику.

Якщо збудники, які спричиняють гостре запалення, уражають нижні ділянки травного тракту (наприклад сальмонельоз, шигельоз), частіше спостерігаються помірні випорожнення зі слизом, іноді з кров’ю, та підвищення температури тіла. При ураженні верхніх відділів кишечнику (наприклад холера, ешерихіоз) частіше спостерігається об’ємний й водянистий стул. Під час такої діареї втрачається велика кількість води та солей (калій, натрій, хлор, бікарбонати тощо) і швидко розвивається виражена дегідратація організму.

Інфекційна діарея може супроводжуватися лихоманкою, нудотою і блюванням, переймоподібним болем у животі. Такі симптоми, як м’язові судоми, зменшення маси тіла, втрата апетиту, сильне відчуття спраги свідчать про ускладнення, які є наслідками діареї: зневоднення, втрата електролітів, нейротоксикоз, інфекційно-токсичний шок.

Інфекційну діарею треба обов’язково лікувати для запобігання розвитку ускладнень. Застосування симптоматичних препаратів, які не впливають на збудника, може бути небезпечним, тому що бактерії залишаються в кишечнику та продовжують виробляти токсини.

Дія делікатна, але результат надійний

Дієта, регідратація, що сприяє відновленню водно-сольового балансу, антибактеріальна та допоміжна терапія (ентеросорбенти, пробіотики) — основні принципи терапії гострих кишкових інфекцій. Через те, що на виділення збудника і визначення його чутливості до протимікробного засобу зазвичай немає ані часу, ані змоги, вибір препарату здійснюють емпіричним шляхом.

Відповідно до сучасних протоколів лікування, препаратом вибору при інфекційній діареї є протимікробний лікарський засіб ніфуроксазид. Ніфуроксазид усуває причину захворювання, а не лише його симптоми. Цей кишковий антисептик практично не всмоктується з травного тракту, створюючи високу концентрацію діючої речовини у кишечнику, тому чинить винятково ентеральну антисептичну дію, не спричиняє загальнотоксичних ефектів і не порушує рівноваги бактеріальної флори товстого кишечнику.

Ніфуроксазид активний щодо більшості збудників кишкових інфекцій (зокрема штамів-мутантів, стійких до інших протимікробних засобів), грампозитивних і грамнегативних бактерій. Очікуваний результат спостерігається вже після першого прийому.

Стопдіар (ніфуроксазид) — якісний сучасний протидіарейний лікарський засіб виробництва компанії «Гедеон Ріхтер». Одна тверда капсула Стопдіар містить 200 мг ніфуроксазиду, саме тому він діє швидко — результат помітний вже у перші години після прийому.

Ефективність Стопдіару пояснюється його потужною антибактеріальною дією, спрямованою безпосередньо на усунення причини діареї. Делікатність впливу забезпечується хорошою переносимістю лікарського засобу, до того ж він практично не викликає побічних ефектів. Стопдіар — це ефективне лікування, тому що знищує найбільш поширених збудників інфекційної діареї. Стопдіар — це безпечне лікування, тому що не впливає на нормальну мікрофлору кишечнику і чинить виключно місцеву дію. Зручність у використанні гарантує простий режим дозування Стопдіару для дорослих: 1 капсула 4 рази на добу.

Стопдіар — швидке лікування інфекційної діареї!

Від діареї — Стопдіар!

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників, призначена для розповсюдження на науково-практичних конференціях.

Р.П. №UA/14478/01/01 від 08.07.2015.

“Фармацевт Практик” #6′ 2019

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ