Лікарські засобиСтатті

Протефлазид: нова форма — доведена ефективність

29/07/2016

В Україні з’явився інноваційний вітчизняний препарат для лікування папіломавірусної інфекції та профілактики раку шийки матки у жінок

Смертельна інфекція

Рак шийки матки (РШМ) у переважній більшості випадків зумовлений однією із найнебезпечніших інфекцій — папіломавірусом людини. Статистика летальності від РШМ в Україні дуже невтішна, оскільки перевищує світові показники вдвічі. Через цей різновид злоякісного новоутворення у нашій країні щороку помирають 2,5 тис. жінок молодого віку (тобто шестеро кожного дня), які б могли народжувати дітей і ще довго насолоджуватися життям.

Причина високої смертності — у задавненості захворювання і пізньому зверненні пацієнток до гінекологів. Відомо, що РШМ не притаманні ранні клінічні прояви, проте ця форма раку характеризується швидким метастазуванням та проростанням у сусідні органи, що й загрожує генералізацією пухлинного процесу і загибеллю хворої. Як і при будь-якому іншому захворюванні, при РШМ доцільніше здійснювати профілактичні заходи, аніж лікувати його. Ось чому профілактика захворювання є не лише важливим медичним, але й соціально-демографічним завданням.

Протефлазід: доказовий результат

До останнього часу в світовій клінічній практиці не існувало етіологічної терапії папіломавірусної інфекції. Однак під час тривалих досліджень, проведених за ініціативою ТОВ «НВК «Екофарм», українським вченим вдалося розробити препарат з прямою противірусною дією на вірус папіломи людини — Протефлазід® у формі супозиторіїв для вагінального застосування. Протефлазід® призначений спеціально для лікування вірусних інфекцій, у тому числі, папіломавірусної, яку вважають основною причиною дисплазії та РШМ.

Клінічні дослідження, проведені під керівництвом професора В.В. Камінського, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України з акушерства і гінекології, довели, що ефективність лікування папіломавірусної інфекції препаратами на основі діючої речовини протефлазід становить майже 100%. За даними клінічних досліджень, встановлено, що застосування Протефлазіду у формі супозиторіїв також сприяє відновленню захисної функції слизової оболонки піхви і шийки матки завдяки нормалізації факторів місцевого імунітету, що полегшує боротьбу з інфекцією.

Протефлазід: дозволений вагітним і жінкам, які годують груддю

Низький рівень токсичності препарату дає можливість застосовувати його навіть у період вагітності та годування груддю. Безпека Протефлазіду пояснюється його складом: препарат одержано методом природного синтезу із суміші дикорослих трав, поширених на території України.

Протефлазід® у формі супозиторіїв не має аналогів у світі та є оригінальним препаратом, здатним впливати безпосередньо на вірус папіломи людини.

Протефлазид

Протефлазид

1–й препарат прямої противірусної дії у формі вагінальних супозиторіїв

 

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я.
Р.П. № UA/4220/02/01 від 17.02.2016 № 104, дійсне до 17.02.2021.
Витяг з інструкції для медичного застосування препарату ПРОТЕФЛАЗІД®, супозиторії.
Склад: діюча речовина: 1 супозиторій містить флавоноїди Протефлазіду, одержані із суміші (1:1) трави Щучки дернистої (Herba Deschampsia caespitosa L.) та трави Війника наземного (Herba Calamagrostis epigeios L.), не менше 1,8 мг; допоміжні речовини: бутилгідроксіанізол (E 320), поліетиленгліколь-400, поліетиленгліколь-1500, поліетиленгліколь-4000, до одержання маси 3 г.
Фармакотерапевтична група. Противірусні засоби прямої дії. Код АТС J05A X. Інші гінекологічні засоби. Код АТС G02 C X.
Показання. Лікування захворювань жіночих статевих органів, спричинених:вірусами простого герпесу (Herpes simplex) 1-го та 2-го типів, цитомегаловірусу та вірусу Епштейна-Барра; вірусами папіломи людини (ВПЛ), включаючи онкогенні штами. У складі комплексного лікування захворювань жіночих статевих органів, спричинених:збудниками запальних захворювань змішаної етіології (віруси, бактерії, патогенні грибки, хламідії, мікоплазми, уреаплазми).
Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.
Побічні реакції. При застосуванні препарату можливий незначний місцевий свербіж або печія слизової оболонки, які зникають самостійно та не потребують відміни препарату. Можливі реакції гіперчутливості, алергічні реакції.
Умови зберігання. В оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати!
Категорія відпуску. За рецептом.

Виробник: ТОВ «Фармекс Груп», Україна, 08300, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Шевченка, 100
Заявник: ТОВ «НВК «Екофарм», Україна, 04073, м. Київ, просп. Московський, 9-В

www.proteflazid.com

subscribe

“Фармацевт Практик” #7-8′ 2016

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ