Статті

В США схвалили протисудомний препарат у формі назального спрею

Статті

В США схвалили протисудомний препарат у формі назального спрею

17/01/2020

13 січня 2020 р. Американська агенція з контролю харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) схвалила діазепам у формі назального спрею (препарат Valtoco виробництва компанії Neurelis). Це перший назальний спрей, призначений для купірування нападів судом у пацієнтів з епілепсією у віці старше 6 років

Діазепам – препарат групи бензодіазепіну, який чинить анксіолітичну, седативну, снодійну, протисудомну та центральну м’язорозслаблювальну дію. Новий препарат – це запатентована лікарська форма діазепаму, яка включає патентовану технологію посилення всмоктування через слизову оболонку. Діазепам у формі назального спрею призначений для купірування інтермітуючих, стереотипових епізодів частої судомної активності, таких як кластерні судоми та гострі повторювані судоми, що відрізняються від звичайних епілептичних нападів у пацієнтів у віці старше 6 років. Це готовий до застосування пристрій, що містить назальний спрей у дозах 5, 7,5 і 10 мг. Дозування препарату залежить від маси пацієнта.

Кластерні та гострі повторювані судоми є складними для лікування та руйнівними для пацієнтів. Поява нового препарату може значно поліпшити їх якість життя та якість життя осіб, які піклуються про хворих. Поява препарату на американському ринку очікується через 2 місяці.

subscribe

Згідно з результатами випробувань за участю 130 пацієнтів з епілепсією, проведених компанією-розробником, діазепам у формі назального спрею в цілому безпечний та добре переноситься при багаторазовому застосуванні.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ