Лікарські засобиСтатті

Секрети ескімосів для здоров’я українців

28/02/2018

Поліненасичені жирні кислоти здатні сповільнити біологічне старіння організму та ефективно допомагають у лікуванні багатьох захворювань

Поліненасичені жирні кислоти Омега 3 були відкриті науковцями, яких зацікавило традиційно міцне здоров’я ескімосів та велика кількість довгожителів серед них. Як з’ясувалося, секрет полягає в особливостях харчування, а саме у споживанні великої кількості жирної морської риби.

Досліджуючи кров північних народів, вчені виявили дві природні жирні кислоти, названі ейкозапентаєновою (ЕПК) і докозагексаєновою (ДГК), з яких і складається речовина Омега 3.

Із часом було встановлено, що в популяції ескімосів низька захворюваність на ішемічну хворобу серця (ІХС). Цей факт зумовлюють антиатерогенні, антиаритмічні і антитромботичні властивості Омега 3.

Окрім профілактики серцево-судинних недуг, поліненасичені жирні кислоти здатні попереджати запалення суглобів, покращувати гостроту зору, стан шкіри і волосся. Водночас ці сполуки проявляють потужні антиоксидантні властивості, знижують рівень холестерину і виводять вільні радикали, чим і сповільнюють процеси біологічного старіння.

Крім того, у людей старшого віку Омега 3 регулюють рівень кальцію в організмі, відповідно знижуючи ризик перелому кісток через остеопороз – одне із найпоширеніших захворювань людей літнього віку.

Поліненасичені жирні кислоти прискорюють загоєння ран, отже, незамінні при виразці шлунка, дванадцятипалої кишки та гастриті.

Омега 3 можуть ефективно боротися із надмірною масою тіла, оскільки регулюють жировий обмін. Вони посилюють імунітет і нормалізують роботу центральної нервової системи.

І як бонус – поліненасичені жирні кислоти гальмують вироблення стресових гормонів і збільшують кількість серотоніну («гормону щастя»). А це означає, що Омега 3 – прекрасний засіб для боротьби з депресією.

Попри те, що поліненасичені жирні кислоти незамінні для людського організму, сам він їх не виробляє. Єдине джерело його надходження –– продукти харчування і, зокрема, жирні сорти морської риби. Але скільки цієї риби потрібно споживати протягом, скажімо, одного місяця, аби отримати необхідну кількість Омега 3 для лікування і профілактики усіх вищеперерахованих захворювань? Розумною альтернативою є Епадол Нео — лікарський засіб із високим вмістом поліненасичених жирних кислот.

Епадол Нео – це високодозовий (1000 мг) безрецептурний лікарський засіб виробництва «Київський вітамінний завод» містить Омега 3- поліненасичені жирні кислоти ЕПК і ДГК, які належать до незамінних жирних кислот. Джерело Омега 3 – глибоководні риби з узбережжя Чилі і Перу, риб’ячий жир яких характеризується мінімальним вмістом домішок та проходить кілька ступенів очищення.

Запитували? Відповідаємо!

Як Епадол Нео лікує судини?

Омега 3 кислоти, які містяться у кожній капсулі препарату Епадол Нео, знижують рівень холестерину (особливо, тригліцеридів, надлишок яких, як відомо, збільшує ризик серцевих нападів та інсультів), а також зменшують активність тромбоцитів і зумовлюють незначний ефект розрідження крові, тобто проявляють антитромбоцитний ефект.

Окрім цього, Омега 3 зменшують активність судинозвужувальних факторів, внаслідок чого тонус судин знижується і артеріальний тиск частково нормалізується, що особливо важливо для людей із артеріальною гіпертензією.

У людей літнього віку при регулярному прийомі препарату зменшується частота гіпертонічних кризів, спостерігається антиаритмічний ефект, покращується самопочуття і зростає фізична активність.

Яка користь із щоденного прийому препарату Омега 3?

Завдяки протизапальній дії Омега 3 кислот, у кожного, хто приймає 1 капсулу Епадолу Нео щодня, зменшується рівень запальних процесів в організмі, знижується ризик небажаних алергічних реакцій, покращуються властивості шкіри, посилюється імунна відповідь тощо.

Поліненасичені жирні кислоти проявляють профілактичну і лікувальну дію при серцево-судинній патології.

Завдяки Омега 3 можна нейтралізувати дію транс-жирів, які збільшують частоту виникнення інсулінорезистентності і діабету 2-го типу; безпліддя і раку молочної залози у жінок; захворювань печінки.

Чому приймати Епадол Нео вигідно?

Для профілактики Епадол Нео приймають 1 раз на добу (1 капсулу), на відміну від інших препаратів Омега 3, які потребують 3- або й 4-разового прийому. Це зручно та, певна річ, економно.

Яку кількість Омега 3 необхідно приймати щодня?

У багатьох дослідженнях (для зниження серцево-судинної захворюваності, покращення функції центральної нервової системи, відновлення нормальної репродуктивної функції, зменшення депресивних розладів, покращення спортивних результатів при високих фізичних навантаженнях) вказується на необхідність щоденного прийому Омега 3 жирних кислот у кількості не менше 1 г. При чому, якщо мова йде про лікувальний, а не профілактичний ефект, дозу можна збільшувати до 2–4 г. Найбільшу цінність мають саме незамінні Омега 3, як найбільш активні протизапальні середники. Кількість незамінних кислот повинна бути не менше 50% від добової дози. Саме тому, у кожній капсулі Епадолу Нео (1000 мг Омега 3) міститься 500 мг незамінних і фізіологічно необхідних Омега 3 кислот.

Чи проявляють Омега 3 кислоти імуномодулюючі властивості?

Омега 3 мають здатність стимулювати імунітет та зменшувати прояви алергій. Вони у кілька разів збільшують опірність організму інфекціям, захищають дихальні шляхи і попереджають розвиток бронхолегеневих захворювань. Особливо препарат радять приймати у темні місяці року, коли частішають вірусні недуги і організм потерпає від авітамінозу.

 

Р.П. №  UA/12187/01/01 от 12.04.2017

“Фармацевт Практик” #2′ 2018

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ