Лікарські засобиСтатті

Школа швидкого лікування нежитю

20/09/2018

Шуткують, якщо нежить лікувати, то він мине за тиждень, якщо нi — за сiм днiв. Але виявляється, це проблема набагато серйозніша, ніж здається на перший погляд

Слiд зазначити, що нежить (більш науково — риніт) — це не хвороба, а симптом. Тобто, вiн ніколи не виникає сам по собi. Окрім нежитю, зумовленого застудою, існує алергічний, вазомоторний, специфічний риніт вагітних і навіть дитячий нежить. Особливо часто від цієї недуги потерпають дитячі носики. Так дитина може відреагувати на прорізування зубів або зміну вологості у квартирі чи приміщеннях дитячого садка.

Здебільшого риніт розвивається через запалення слизової оболонки носа чи носоглотки. Його може спричинити переохолодження, бактеріальна або вірусна інфекція, алергічна реакція на збудник або ж зміна гормонального фону.

При переохолодженні слизова оболонка носа набрякає, носове дихання утруднюється, а робота слизових залоз порушується. Виникають сухість і подразнення, а відтак — свербіння і чхання.

Якщо причиною нежитю є вірус, який потрапив до організму на фоні переохолодження, то запалення не оминути. Результат запального процесу в носі — підвищення проникності кровоносних судин і вихід з них плазми в сусідні тканини, що й призводить до набряку. Приплив крові до ділянок запалення активує залози, які виробляють слиз. Звідси — рясні водянисті виділення і зниження гостроти нюху через набряк. Поява виділень зеленого кольору свідчить про те, що до вірусної інфекції приєдналася бактеріальна.

Чи можна вилікувати нежить швидко? Так, можна, якщо починати лікування одразу та за допомогою ефективного, безпечного і зручного лікарського засобу.

Тема уроку: ЕВКАБАЛ®

ЕВКАБАЛ® (краплі і спрей) — протинабряковий препарат для місцевого застосування при захворюваннях носової порожнини виробництва німецької компанії «Еспарма». Діюча речовина засобу — ксилометазолін — сприяє звуженню назальних кровоносних судин, зменшуючи набряк слизової оболонки носа і його придаткових пазух, завдяки чому полегшується носове дихання. Ксилометазолін не знижує рухливість миготливого епітелію слизової оболонки, а отже, ніс буде легко очищуватися від виділень.

Окрім того, спеціальний натуральний зволожувальний комплекс речовин, які входять до складу препарату ЕВКАБАЛ® , захищає слизову оболонку носа від пересихання.

Дія препарату розпочинається дуже швидко, вже через декілька хвилин і зберігається до 12 годин поспіль, що, своєю чергою, дозволяє закрапувати ніс рідше та уникнути звикання.

Препарат ЕВКАБАЛ® представлено у декількох лікарських формах — краплях і спреї для дорослих та дітей з 12 років, а також у краплях для дітей віком від 2-х років.

Традиційною німецькою якістю вирізняється не тільки сам лікарський засіб, але й його добре продумана упаковка. Завдяки спеціальній формі піпетки утворюються краплі однакового розміру, тож батьки можуть не хвилюватися з приводу точного дозування ліків для своїх малюків.

ЕВКАБАЛ®: якість та точність!
Урок засвоєно — нежить ліквідовано на відмінно!

Евкабал краплі та спрей

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA /13241/01/01, Р.П. № UA/13241/01/02, Р.П. № UA /13241/02/01

“Фармацевт Практик” #9′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ