Статті

Подолати недугу байдужості

26/11/2019

Мережа аптек «D.S.» оприлюднила свій третій Соціальний звіт

— Останніми роками у житті нашої держави відбулися суттєві зміни. Революція Гідності, а відтак війна з Росією спричинили зміну цінностей у суспільстві. Люди об’єднали зусилля задля допомоги армії, а безліч підприємств, благодійних організацій та волонтерських рухів долучилися до низки громадських проектів, — розповідає Олег Никулишин, генеральний директор, співвласник мережі аптек «D.S.» Групи компаній «Маркет Універсал». — Наша компанія і раніше брала участь у різних соціальних ініціативах — це було та є логічним наслідком задекларованих нами цінностей. Наша місія — змінювати себе і світ на краще, тож допомагаємо людям у різний спосіб.

Олег Никулишин

Олег Никулишин

За звітний період 2016–2019 рр. на благочинність і меценатство із фонду нашої компанії спрямовано понад 2 млн грн. Свою соціальну відповідальність вбачаємо не тільки у наданні фінансової підтримки на допомогу воїнам, молодіжно-патріотичним організаціям, студентам, дітям у складних життєвих обставинах та важкохворим, але й у способі ведення бізнесу. Ідеться про відповідальне ставлення до наших ділових партнерів і працівників, до якості ліків та послуг, які надаємо. Адже те, що ми радимо клієнтам щодня під час відпуску ліків в аптеках, проявляючи людяність і співчуття, — також допомога.

Пріоритетним напрямком своєї соціальної діяльності бачимо інвестиції у майбутнє нашої держави — дітей та молодь. Зокрема, і надалі намагатимемося підтримувати сиріт, які можуть бути дуже обдарованими, проте не мають змоги сповна проявити себе. Радо допоможемо їм на шляху до пізнання й саморозвитку. Переконані: інвестиції в інтелектуальне та культурне збагачення молодого покоління як найціннішого активу суспільства завжди дають плоди.

Ще одним важливим завданням залишається розвиток екологічної свідомості суспільства, поваги до довкілля. Саме з цією метою ми щороку організовуємо толоки, долучаємося до всеукраїнських екоініціатив, висаджуємо ліс, витісняємо поліетилен зі сфери послуг. Якщо цей рух стане масовим, Україні вдасться зберегти природні багатства від захланної й абсурдної експлуатації.

Важливо усвідомлювати себе частиною держави, формувати свою ідентичність, підтримувати і розвивати якісний український продукт — у бізнесі, освіті, культурі, мистецтві.

Якість ліків і належне обслуговування

Сертифікат ISO є своєрідною візитною карткою якості і підтверджує, що підприємство працює згідно з міжнародними стандартами управління. Вимоги стандарту ISO 9001 стосуються усіх робіт, від якісного виконання яких залежить кінцева якість товарів чи послуг: відбір і оцінювання постачальників; недопущення до реалізації невідповідної продукції, підготовка та підвищення кваліфікації працівників, здійснення внутрішнього аудиту, аналіз відгуків і пропозицій кінцевих споживачів з метою підвищення рівня послуг та створення інновацій. Міжнародна сертифікація для українських аптек — справа добровільна, оскільки національного керівництва з Належної аптечної практики (GPP) в Україні наразі немає. Ми отримали сертифікат на відповідність стандарту ISO 9001 ще у 2005 р. — перші серед усіх аптечних закладів України. Водночас з усіх аптечних мереж України на сьогодні сертифіковані лише п’ять.

Мережа аптек DS

Обличчя компанії визначає її персонал. Кадровий склад мережі аптек «D.S.» представлений фахівцями, у яких є відповідна кваліфікація та практичний досвід роботи. Вищу фармацевтичну освіту мають 75% працівників наших аптек. Безперервному навчанню за принципом «освіта упродовж життя» надаємо великого значення. Наша система навчань сформована з огляду на корпоративні цінності, а її програми охоплюють увесь персонал — стажерів, провізорів і фармацевтів, менеджерів, керівників середньої ланки та ТОП-менеджмент.

Найважливішими з-поміж усіх компетенцій працівників аптек вважаємо особисту увагу до кожного відвідувача, людяність та бажання допомогти.

клієнти аптек DS

Відповідно до норм вітчизняного законодавства ми ретельно перевіряємо придбаний товар, забезпечуємо належні умови його зберігання, контролюємо терміни придатності, стежимо за повідомленнями уповноваженого державного органу щодо вилучення з обігу неякісних лікарських засобів.

У всіх наших аптеках створено доступ до електронної бази сертифікатів якості ліків, виданих заводом-виробником, тож кожен клієнт може отримати такий документ на вимогу в будь-який час.

У систему контролю якості та належні умови зберігання продукції за звітний період 2016–2019 рр. компанія інвестувала 3,3 млн грн.

Інвестуємо в знання і освіту

Від 2013 р. наші провізори та фармацевти з різних міст України навчаються за програмою «Етичні цінності у фармацевтичній діяльності» Школи біоетики Українського католицького університету (УКУ). У рамках курсу — зустрічі з українськими та світовими експертами з медицини, біоетики й богослов’я, багато цікавих і пізнавальних лекцій, обговорень та практичних занять. Загалом випускниками Школи біоетики УКУ стало вже понад 200 наших працівників, а бюджет навчання на цьому курсі становив 287 тис. грн.

У 2017 р. у працівників аптек нашої мережі з’явилася можливість підвищувати свою професійну кваліфікацію на вдосконаленій версії навчального порталу «D.S.» — ми осучаснили попередню навчальну платформу. Завдяки оновленій версії порталу процес навчання наших провізорів і фармацевтів став інтерактивним. Функціонал дозволяє розробляти індивідуальні навчальні курси, навчатися за якими можна не тільки з комп’ютера, але й зі смартфона. У створення й оновлення цієї навчальної платформи компанія інвестувала 250 тис. грн.

робота мережі аптек DS

Наша компанія продовжує традицію підтримки талановитої молоді, надаючи річні стипендії для студентів Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького та Українського католицького університету, які відзначилися успіхами у навчанні. Вбачаємо у цьому свій внесок у безперервність меценатської культури в Україні. Віримо, що талановиті студенти, збудувавши успішну кар’єру, у майбутньому не забуватимуть робити інвестиції у розвиток вітчизняної освіти, підтримуючи здібну молодь.

Упродовж 2007–2019 рр. нашими стипендіатами стали уже 33 студента, а бюджет такого меценатства загалом сягнув 615 тис. грн.

Активна громадянська позиція

Від початку активних дій у зоні АТО українські лікарі гостро потребували лікарських засобів і сучасного обладнання, щоб забезпечити належне лікування захисникам України, а самі постраждалі зазвичай — чималих коштів для повноцінної реабілітації, особливо упродовж 2014–2016 рр. Наприкінці серпня 2014 р. в аптеках мережі «D.S.» були встановлені скриньки для збору коштів військовим, які постраждали у зоні АТО. У грудні 2017 р. збір було завершено: загальна сума вилучених коштів станом на 31.12.2017 р. становить 376 683 грн.

благодійність мережі аптек DS

На допомогу в закупівлі ліків для потреб добровольчих угруповань, підрозділів спеціального призначення, військових частин, на лікування та реабілітацію поранених учасників АТО й інші потреби на лінії вогню та на прифронтових територіях за звітний період 2016–2019 рр. із фонду нашого підприємства загалом було виділено понад 400 тис. грн — на прохання волонтерів, ГО «Вірні традиціям», ГО Центр «Гарант» (спілка учасників АТО Львівщини), Центру допомоги учасникам АТО «Фенікс» (ініціатива БФ «Білі Берети»), громадського формування «Народна самооборона», ГО «Західний інформаційний фронт», ГО «ЛОС соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», Центру військового капеланства УГКЦ Львівської архиєпархії, БО «Фундація духовного відродження (УГКЦ)» тощо.

Учасники бойових дій за відповідним посвідченням або за партнерською карткою БО «Фундація духовного відродження (УГКЦ)» отримують в наших аптеках знижку на ліки, а клієнти аптек «D.S.» можуть обміняти свої бонусні бали на користь української армії. Упродовж 2016–2018 рр. 565 власників картки клієнта «D.S.» (серед них і наші працівники) здійснили такий обмін — в еквівалентній сумі 25 815 грн. Ці кошти ми частинами перерахували БО «Фундація духовного відродження (УГКЦ)» на реалізацію програми «Люди для військових».

персонал мережі аптек DS

Благодійність

Упродовж багатьох років ми співпрацюємо з різноманітними громадськими організаціями, благодійними фондами та установами, чиїми підопічними є діти-сироти, люди з інвалідністю, важкохворі, потребуючі родини, соціально незахищені особи й ті, які опинилися у кризових умовах життя. Серед них — Мальтійська служба допомоги у Львові, БУ «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького», БО «Фундація Духовного відродження (УГКЦ)», БУ навчально-реабілітаційний центр «Джерело», Центр опіки сиріт Львівської архиєпархії УГКЦ, родинний дім «Покрова», згромадження «Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії», БФ захисту дітей-сиріт «Серце матері», БФ «Світ дитини», ГО «Вірменська, 35», регіональні осередки Товариства Червоного Хреста України, управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Львівської міської ради, управління соціального захисту Львівської міської ради та ін.

За звітний період 2016–2019 рр. на потреби цих організацій та установ мережа аптек «D.S.» виділила благодійну допомогу на загальну суму понад 450 тис. грн — коштами, ліками, засобами гігієни й медичними товарами.

subscribe

У межах однієї публікації неможливо не те що розповісти, а навіть перелічити всі соціальні проекти та ініціативи мережі аптек «D. S.». Друкований варіант Соціального звіту ГК «Маркет Універсал» містить аж 64 сторінки. Окрім вже названих напрямків, це благодійні аспекти в діяльності інтерактивного музею «D.S. Таємна аптека»; опіка над похованнями видатних аптекарів Львова; відновлення старовинної аптеки «На Марійській площі» (2019); екоініціативи; збереження традицій писанкарства; пізнавальне корпоративне дозвілля.

— Одним із гасел нашої компанії є заклик «Візьми і зроби!». Переконані, що від подолання недуги байдужості українського суспільства залежать збереження і якість його майбутнього, — підсумовує Олег Никулишин.

Фото: Ігор Садовий

“Фармацевт Практик” #11′ 2019

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ