Лікарські засобиСтатті

Сторожовий пес здоров’я, або Вісім буденних причин болю

05/10/2019

Найчастіше біль пов’язаний з дійсним або можливим пошкодженням тканин, тож недарма його називають сторожовим собакою здоров’я. Біль може бути одним із симптомів безлічі захворювань або наслідком фізіологічних процесів в організмі (менструальний біль, біль у дітей та підлітків у період росту) чи травм.

Але ви навіть не уявляєте собі, які буденні причини можуть провокувати біль

Дефіцит сну1. Дефіцит сну

Не дивуйтеся, якщо почуватиметесь зле не тільки після вечірки, що затягнулася, а й після нічного перегляду «-надцяти» серій улюбленого «мила». Недосипання або безсоння негативно впливає на нервову систему, спричиняючи головний біль, а також порушення роботи нирок і печінки.

Незручна постіль2. Незручна постіль

Одними з вагомих причин виникнення болю у спині є місце сну, його зручність, а також правильно підібрана жорсткість матраца і подушки.

головний біль від голоду3. Голод

Один з основних провокаторів головного болю — дефіцит поживних речовин, який позначається на роботі головного мозку і судин. У більшості випадків головний біль може виникнути у людей через 6 год після їди.

головний біль через їжу4. Іжа

Ви робите все правильно, не примушуючи свій організм голодувати, але через деякий час після їди відчуваєте головний біль? Справа у тому, що деякі продукти (цитрусові, шоколад, гострі сири, ковбаси, супи швидкого приготування, вино, пиво) можуть провокувати напад мігрені.

5. Стреси та перевтома

Біль охоплює лоб, потилицю і скроні? Можливо, йдеться про перевтому та стресові ситуації.

головний біль через окуляри6. «Неправильні» окуляри

Причиною головного болю в ділянці чола може стати неправильно підібрані (або самостійно придбані десь у підземному переході) окуляри.

7. Робота в положенні стоячи

Велику частину робочого часу проводите на ногах? Тоді не дивно, що час від часу відчуваєте біль або дискомфорт у спині, попереку, грудному відділі хребта або печіння в ділянці шиї. Правильне положення тіла стоячи, при якому усувається зайве навантаження на хребет, коли голова, тулуб і ноги розташовані на одній прямій.головний біль через стоячу роботу

8. Гіпоксія

Турбує «тупий» біль у голові? Цілком ймовірно, що він спричинений тривалим перебуванням у непровітрюваному приміщенні. Тож вийдіть на вулицю, увімкніть кондиціонер або хоча б відчиніть вікно.

NB!

Важливо розуміти, що біль — це унікальна здатність організму повідомити вам про проблему, яка виникла. Тому, якщо біль носить хронічний характер, необхідно звернутися до лікаря

Причина ще невідома, а біль — вже є…

На жаль, не є секретом, що навіть лікар не завжди може визначити причину болю. Наприклад, за даними ВООЗ, у США та Великобританії лише двом третинам людей з мігренню, що відвідали лікаря протягом року, було встановлено правильний діагноз. Те саме стосується причини хронічного болю у попереку, яка у більшості випадків (до 85%) так і залишається невідомою.

Вимкніть негайно!

Біль завжди «вибиває з колії», завдаючи страждань та призводячи до втрати дієздатності (тією чи іншою мірою). Але ще гірше, коли він наздоганяє у найневідповідніший момент: у магазині, в транспорті або під час ділової зустрічі. І виникає єдине бажання — «вимкнути» цей біль негайно, а вже потім вирішувати проблеми щодо причин його виникнення.

«Глянець» та численні «порадниці» пропонують безліч способів позбавитись болю: холодні компреси «від голови» та гарячі — «від попереку», точковий масаж тощо. На щастя, є більш дієве та зручне рішення!

Імет®: той, що «вимикає» біль

«Вимкнути» біль допоможе Імет® (ібупрофен) — нестероїдний протизапальний знеболювальний препарат, який зменшує біль і набряк, а також знижує підвищену температуру тіла, що пов’язані із запаленням.

Препарат чинить спрямовану дію проти болю, а завдяки тонкій оболонці та гідрофільній матриці галенова таблетка Імет® розпадається за декілька хвилин, що сприяє швидкому знеболюванню.

Імет® вгамує зубний та головний біль (у тому числі при мігрені), біль у спині, суглобах, м’язах, при ревматизмі, дисменореї, невралгії, а також при ознаках застуди і грипу.

Препарат не впливає на здатність керувати транспортом. Отже, його можна прийняти на роботі або за кермом, вгамувати біль, а вже потім спокійно вирішувати, як діяти далі.

Маючи в сумці Імет®, Ви позбудетесь болю будь-де!

Імет

Реклама безрецептурного лікарського засобу. Р.П. № UA/4029/01/01.

Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та ознайомтеся з інструкцією для медичного застосування Імет®, наказ МОЗ України № 915 від 29.12.2015 р.

“Фармацевт Практик№ #9′ 2019

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ