Лікарські засобиСтатті

СУСТАМАР®: рухи без болю – життя в повну силу!

25/11/2019

Яке це щастя — рухатися вільно — ми усвідомлюємо лише тоді, коли цей рух щось гальмує. Наприклад, біль чи скутість у суглобах або хребті. Повноцінне життя, активність та високу працездатність повертає німецький лікарський засіб СУСТАМАР®

Знеболює, лікує, оберігає та відновлює суглоби

СУСТАМАР® — препарат на рослинній основі для лікування запальних та дегенеративно-дистрофічних захворювань суглобів і хребта, зокрема, остеоартрозу, остеохондрозу, ревматоїдного артриту. Його діюча речовина — екстракт з коріння мартінії запашної, що відома не тільки своїми знеболювальними, протизапальними, антиоксидантними властивостями але і здатністю відновлювати суглоби. СУСТАМАР® — єдиний в Україні препарат, що містить екстракт мартінії у високій концентрації (480 мг). Причому найбільшу лікувальну дію проявляє саме набір всіх складників екстракту, а не окремі активні речовини, виділені з нього.

Важливо, що при лікуванні гострих та хронічних захворювань опорно-рухового апарату СУСТАМАР® проявляє комплексну дію: знеболювальну, протизапальну та хондропротекторну.

Знеболююча дія проявляється вже з перших днів прийому СУСТАМАР® та посилюється з часом. Доведено, що рівень больового синдрому зменшується щонайменше у 61% пацієнтів з застарілим артрозом і артритом завдяки застосуванню препарату СУСТАМАР® протягом 8 тижнів лікування.

Протизапальний вплив препарату СУСТАМАР® не нижча, ніж у більшості НПЗП і, зокрема, рофекоксибу. Проте активним компонентам мартінії притаманний набагато ширший спектр дії порівняно з багатьма НПЗП. До того ж, мартінія позбавлена відомих негативних ефектів, які притаманні НПЗП при тривалому застосуванні. Отже препарат СУСТАМАР® дає можливість цілковито припинити супутній прийом НПЗП у 60,3%, а глюкокортикостероїдів — у 56% пацієнтів з остеоартрозом.

Хондропротекторний ефект препарату СУСТАМАР® теж науково доведений. Препарат блокує дію матричних металопротеїназ — ферментів, які спричиняють деструкцію основної речовини та загибель хондроцитів суглобового хряща. Завдяки цьому клітини хрящової тканини збільшують синтез власного хондроїтину, глюкозаміну та гіалуронової кислоти. Отже, СУСТАМАР® не тільки припиняє руйнування внутрішньосуглобового хряща, але й сприяє його відновленню.

Натуральний, тому безпечний

Пацієнти зазвичай добре витримують препарат СУСТАМАР® навіть при тривалих (понад рік) безперервних курсах лікування. Стан пацієнтів значно покращується.

Екстракт мартінії має дозозалежний ефект. Це дає можливість корегувати дозування, беручи до уваги тяжкість симптомів, наприклад, болю. Так, при більш виражених симптомах лікарський засіб призначають по 2 таблетки двічі на добу. Коли стан покращується, дозування можна зменшити до 1 таблетки двічі на добу.

Побічні ефекти виникають зовсім зрідка, мають легкий характер і проявляються здебільшого диспепсичними явищами.

Безпечність препарату, при його стабільній ефективності, зміцнює прихильність пацієнтів до лікування.

Багаторічний досвід застосування СУСТАМАР® у Європі, особливо в Німеччині, та вагома доказова база (більш як 3 тис. пацієнтів, які брали участь у клінічних дослідженнях) дозволяють українським провізорам впевнено рекомендувати його відвідувачам аптек як дієвий та безпечний безрецептурний лікарський засіб для лікування захворювань хребта і суглобів.

Таблетки Сустамар

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація міститься в інструкції з медичного застосування

Р.П. № UA/12869/01/01 від 09.04.2013.

“Фармацевт Практик” #11′ 2019

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ