Лікарські засобиСтатті

Як Стопдіар на море подорожував

26/06/2018

Путівки були «гарячі», тож валізи ми спакували за день. Серед іншого й аптечку не забули — торік вона нам ой як у нагоді стала, особливо Стопдіар.

На щастя, лише день ми були змушені провести у готельному номері. Стопдіар вкотре на «відмінно» впорався з діареєю. Завтра вранці знову на пляж — у нас заплановані прогулянка на яхті та дайвінг

Чому це стається з нами найчастіше влітку?

На жаль, діареї байдуже, де ми і які у нас плани. Така прикрість може неочікувано заскочити і на екзотичному курорті, і на одеському узбережжі, і на дачі, і навіть на нараді в офісі. Причому в літню пору року це трапляється чи не найчастіше.

Під час відпустки на відпочивальників чекає безліч небезпек. Переїли-перепили за щедрим «шведським столом» — незвичні продукти та спеції, які у субтропіках часто вирощують з величезною кількістю міндобрив і зберігають без дотримання відповідних санітарних умов, райдужні барвники у випічці, спека, при якій дуже швидко все псується, неякісна вода і погано вимитий посуд. Додайте до цього випадкове заковтування води у басейні, який досі дезінфікують хлоркою, чи у відкритому морі. Зрештою, попри різні причини, результат завжди один і той самий — діарея. За даними страхових компаній, частота страхових випадків, пов’язаних із харчовими отруєннями на курортах Єгипту і Туреччини, перевищила 10% і посіла друге місце після травм. А уявіть собі, скільки таких випадків є нестраховими?

Які ознаки характерні для інфекційної діареї?

Інфекційна діарея — стан, при якому відбуваються часті (інколи кожні 15 хв) і рідкі багатократні випорожнення. Не завжди інфекція супроводжується діареєю і не завжди діарея є наслідком інфекції. Проте інфекційний характер цього захворювання (коли з’їли щось не те) простежується дуже чітко, хоча й у різних варіаціях. Діарея може супроводжуватися нудотою, блюванням, метеоризмом, різким болем у животі, підвищеною або нормальною температурою тіла (залежно від того чи іншого інфекційного агента). У дорослих при цьому патологічному стані ймовірні м’язові судоми, зменшення маси тіла, втрата апетиту, сильне відчуття спраги.

Однак діарею зумовлюють не тільки харчові токсикоінфекції. Її спричиняє широке коло збудників: віруси (норовіруси та інші каліцивіруси; ротавіруси, астировіруси, аденовіруси); бактерії (найчастіше Salmonella і Campylobacter; Escherichia coli, Clostridium difficile, Yersinia, рідше Shigella); зрідка — паразити (Giardia lamblia, Cryptosporidium parvum, Microsporidium).

Збудники, які спричиняють гостре запалення, частіше уражають нижні відділи шлунково-кишкового тракту, провокуючи помірні зі слизом випорожнення, іноді з кров’ю, та підвищення температури тіла. Незапальні збудники частіше ушкоджують верхні відділи шлунково-кишкового тракту, зумовлюють часті випорожнення без крові і лейкоцитів. При бактерійних інфекціях найбільш виражені симптоми інтоксикації (гарячка, озноб, ломота у тілі, нудота), при вірусних — порушуються процеси всмоктування і спостерігається виражена дегідратація (втрата солей і рідини).

Чому інфекційну діарею треба обов’язково лікувати?

Насамперед через зневоднення організму, що загрожує втратою води і електролітів, особливо, якщо діарея поєднується з блюванням.

Як правильно лікувати діарею?

Дієта, регідратація, що сприяє відновленню водно-сольового балансу, антибактеріальна та допоміжна терапія (ентеросорбенти, пробіотики) належать до основних принципів лікування гострих кишкових інфекцій.

Як діє Стопдіар?

Стопдіар (ніфуроксазид) — антибактеріальний лікарський засіб для лікування інфекційної діареї.

На відміну від пробіотиків чи ентеросорбентів, які тільки позбавляють неприємних наслідків захворювання, потужна антибактеріальна дія цього кишкового антисептика спрямована безпосередньо на причини її виникнення. Ніфуроксазид активний щодо більшості збудників кишкових інфекцій (у тому числі штамів-мутантів, стійких до інших протимікробних засобів), грампозитивних і грамнегативних бактерій. Стопдіар швидко долає діарею — результат досягається вже у перші години після прийому.

Ніфуроксазид майже не всмоктується в травному тракті, створюючи високу концентрацію діючої речовини у кишечнику, а тому чинить винятково ентеральну антисептичну дію, не спричиняє загальнотоксичних ефектів і не порушує нормальну мікрофлору кишечнику. Стопдіар діє делікатно, добре переноситься і практично не проявляє побічних ефектів.

Дорослим Стопдіар призначають по одній капсулі 4 рази на добу!

Стопдіар — надійний помічник при лікуванні інфекційної діареї!

Стопдіар

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників, призначена для розповсюдження на науково-практичних конференціях.

Р.П. №UA/14478/01/01 від 08.07.2015.

“Фармацевт Практик” #6′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ