Лікарські засобиСтатті

Яким ніжкам надають перевагу чоловіки?

28/06/2017

Чоловіки люблять очима, тож ніколи не відмовлять собі у задоволенні помилуватися гарними жіночими ніжками. Але те, що їх приваблюють лише худорляві і довгоногі — ніщо інше як міф. Насправді для джентльменів головне — здоровий, доглянутий і підтягнутий вигляд жіночих ніг

Від синіх «павутинок» — до тромбофлебіту

Статистика стверджує, що від варикозного розширення вен нижніх кінцівок потерпають близько 15 млн українців. Причому у жінок ця патологія виникає в 4–5 разів частіше, ніж у представників сильної статі. Що, зрештою, зрозуміло: високі підбори на щодень, часто-густо незручні колодки для виграшного вигляду стопи — і втома та біль у ногах надвечір гарантовані. Додайте до цього спадкові чинники, прийом гормональних контрацептивів, вагітність і пологи — виглядає так, що вже сама жіноча стать є чинником ризику виникнення варикозного розширення вен.

Окрім того, дати «старт» захворюванню можуть малорухливий спосіб життя, що провокує застій крові у нижній частині тіла, куріння, звичка засмагати у солярії. І от вже за рік-другий ніжки вкриваються судинними «зірочкам» та синьо-бордовими «павутинками». Наразі це косметичний дефект, однак якщо з ним не почати вчасно боротися, то хвороба буде розвиватися, проявляючись болем і відчуттям важкості у ногах, набряками, нічними судомами у литкових м’язах, зміною  кольору шкіри. А це вже перший крок до тромбофлебіту.

Правильний тік крові — це коли кров тече венами ніг знизу догори, тобто проти дії сили земного тяжіння. Цей процес відбувається за допомогою таких механізмів, як напір крові з артерій (частково) і скорочення м’язів ніг під час руху (діє як насос), а також завдяки наявності у венах клапанів, які перешкоджають зворотному току крові. Якщо ці клапани не здатні виконувати свою функцію, то венозний кровотік порушується, що, своєю чергою, зумовлює надмірне розтягнення вен. Як наслідок — тік крові стає хаотичним, вона застоюється у нижніх кінцівках, тисне на стінки судин, які починають розширюватись і стоншуватись. Ось чому в таких випадках вени потребують негайної допомоги.

Зазвичай препаратами вибору при перших ознаках варикозу є лікарські засоби місцевої дії і, зокрема, популярний Ліотон® 1000 гель виробництва компанії «БерлінХемі/Менаріні».

П’ять переваг препарату Ліотон® гель:

  1. Ліотон® гель сприяє усуненню симптомів варикозу, запобігає розвитку таких ускладнень, як тромбоз та тромбофлебіт, а також зменшує їхні прояви завдяки активній речовині препарату — гепарин в концентрації 1000 МО/г. Слід пам’ятати, що саме ускладнення варикозу зазвичай призводить до необхідності оперативного втручання.
  2. Ліотон® гель демонструє у 77 (!)* разів вищу концентрацію в підшкірній клітковині в порівнянні з препаратами, які містять гепарин 500 МО, оскільки має концентрацію 1000 МО гепарину на 1 г, що забезпечує максимальне потрапляння препарату до вен крізь шкіру. Слід зазначити, що саме гепарин у високій концентрації 1000 МО/г рекомендований для лікування варикозного розширення вен та профілактики ускладнень, а у середніх (300–500 МО/г) і низьких (100 МО/г) — для лікування геморою.
  3. Ліотон® гель діє у 2,8 раза швидше, ніж препарати на основі троксерутину**.
  4. Ліотон® гель оцінять жінки з високим рівнем зайнятості, тому що він легко всмоктується та не залишає слідів на одязі. А завдяки вмісту прозорого та безбарвного гелевого матриксу карбомеру 940, який формує в шкірі депо активної речовини, Ліотон® гель працює, коли Ви зайняті своїми справами.
  5. Ліотон® гель відрізняється приємним запахом лаванди

Ліотон® гель дарує красу жіночим ніжкам, які виглядатимуть стрункішими і привабливішими, адже він не тільки лікує варикоз, а й виявляє косметичний ефект. Зокрема, охолоджує шкіру та покращує її тонус, сприяє усуненню набряків. Природна протизапальна дія лікарського засобу проявляється завдяки вмісту натуральних ефірних олій з приємним ароматом.

______________

*Stuttgen G. Bauer E. The permeation of heparin through human skin // Acta Therap. — 1990: 16.265–76.

**Завдяки унікальній гельовій формі вже через 1–1,5 год після нанесення препарату на шкіру його концентрація в тканинах стає достатньою для забезпечення лікувального ефекту (Лобанов Г.В., д.м.н., професор ДНМУ ім. М. Горького. Гель Лиотон 1000 в комплексной локально-аппликационной терапии повреждений и заболеваний опорно-двигательного аппарата // Новости медицины и фармации. — 2013; 17 (471)). У порівнянні з гелем троксерутину, який проникає в п/ш клітковину через 2–5 год після нанесення (Троксевазин гель, інструкція для медичного застосування препарату МОЗ України), ЛІОТОН проникає та починає діяти в 2,8 раза швидше: ((2+5)/2)/((1+1.5)/2)=2,8 рази.

 

Реклама безрецептурного лікарського засобу. Перед застосуванням обов’язково ознайомтеся з інструкцією для медичного застосування ЛІОТОН® 1000 ГЕЛЬ та проконсультуйтесь з лікарем.

Р.П. № UA/10905/01/01.

“Фармацевт Практик” #6′ 2017

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ