Лікарські засобиСтатті

Застуда підніме білий прапор

26/02/2018

Обравши ефективні засоби від болю у горлі і кашлю та вчасно розпочавши лікування, можна швидко примусити застуду капітулювати

Версія «диверсія»

Застудитися, коли весна вже так близько! Сніг зійшов, бурульки розтопилися, сонце за вікном — а ти вдома, бо застуда міцно вхопила у свої обійми. Не хвороба, а диверсантка якась! Та ще й підступна, бо ж недарма кажуть: не так страшна застуда, як її ускладнення.

Так, звісно, ускладнення застуди розвиваються не завжди, але доволі часто. Якщо вчасно і правильно лікувати основні її прояви — біль у горлі, кашель, нежить і загальну слабкість, то зазвичай вона минає за тиждень. Але якщо людина відчуває, що ознаки захворювання затягнулися і самолікування не допомагає, потрібно негайно звернутися до лікаря.

Серйозне занепокоєння повинні викликати такі прояви застуди: тривалість понад 7 днів; вологий кашель не припиняється більш як тиждень; температура тіла вища 39 °С; задишка, біль у вухах, больові відчуття у носових пазухах. Адже бронхіт, синусит, отит та пневмонія належать до найбільш небезпечних ускладнень здавалося б звичайнісінької застуди. Не ризикуйте та лікуйте недугу вчасно!

Біль у горлі та кашель, здавайтеся!

Препарати місцевої дії (льодяники) здатні швидко та ефективно допомогти хворому горлу. Окрім того, комбіновані антисептики практично не спричиняють серйозних побічних ефектів, адже впливають лише на місце ураження і не всмоктуються у кров.

До їхнього складу можуть входити місцеві анестетики, компоненти з анальгезивним ефектом, ефірні олії, аскорбінова кислота для активізації роботи імунної системи.

Зокрема, антибактеріальні компоненти широкого спектра дії — 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол і левоментол — зменшують вираженість болю в горлі та пригнічують дію бактерій. 2,4-Дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Левоментол доповнює дію двох інших складових анальгезивним ефектом, зумовленим стимуляцією холодових рецепторів слизової оболонки.

На ранніх стадіях застуди зазвичай з’являється сухий кашель, який значно подразнює горло, заважає нормально дихати і говорити. Тому потрібно підібрати такий лікарський засіб, який швидко допоможе сухому кашлю стати вологим.

Амброксолу гідрохлорид — лікарська речовина без наркотичного ефекту, що стимулює мукоциліарну активність і проявляє відхаркувальну дію, є метаболітом бромгексину.

Амброксол призначений для лікування гострого і хронічного бронхіту, пневмонії без уточнення збудника, бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби.

Пастилки на основі амброксолу — тверда лікарська форма у вигляді карамелі. При їхньому застосуванні активна речовина препарату краще розподіляється у горлі. Крім того, розсмоктування як спосіб прийому ліків не викликає труднощів ні у дорослих, ні у дітей.

Інформація для спеціалістів у галузі охорони здоров’я. Повна інформація про препарати Нео-Бронхол та Нео-Ангін міститься в інструкціях для медичного застосування.

Р.П. № UA/4003/01/01 від 24.05.2013; № UA/7673/01/01, № UA/10762/01/01,
№ UA/10972/01/01, № UA/7674/01/01.

“Фармацевт Практик” #2′ 2018

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ