Лікарські засобиСтатті

Зцілюючий танок бджілки Майї

18/03/2016

Історії провізорів

Чекайте кожного місяця нову цікаву історію!

Іноді у нашій аптеці трапляються милі й зворушливі історії. «Кружляй як Майя, шубі-дубі-ду», — нетерпляче підстрибуючи навколо дідуся в аптеці, кумедно наспівував онук. «Спина в мене прихопила, — каже дідусь, — то ми гру в футбол відклали на потім і вирішили з онуком мультик подивитися. А там бджілка Майя на квіточках витанцьовує. От і згадав я про бджолину отруту, яка болю в спині допомагає позбутися. У вас в аптеці напевно є потрібний препарат»

«Укол бджілкою»

Усім відомо, що укуси бджіл, хоч і болючі, проте дуже корисні. Бджолина отрута (апітоксин) проявляє настільки унікальний вплив на організм людини, що замінити її будь-якими іншими природними чи синтетичними речовинами неможливо в принципі. Особливий секрет з отруйних залоз бджіл, що його комахи виділяють при укусі, містить комплекс біологічно активних речовин, найважливішими серед яких є мелітин, гістамін, пептид МСД, апамін, гіалуронідаза, фосфоліпаза.

Втім, хто ж не знає, наскільки болючими є укуси бджіл! Хоч ефект від них дійсно неперевершений, навряд чи є сенс підставляти себе під рій бджіл, щоб позбавитись болю у спині. Такого ж за силою, але абсолютно безболісного результату можна отримати за допомогою бджолиної отрути, що входить до складу комплексного препарату.

Обійдемось без уколів

Мазь на основі бджолиної отрути — ефективний і безболісний спосіб лікування радикуліту, болю в спині, ішіасу, люмбаго. Цей лікарський засіб помічний при низці захворювань суглобів, зокрема, у разі артрозу, артриту (в тому числі при ревматизмі), при травматичних ушкодженнях м’язів, сухожиль, зв’язок та при міалгії. Він швидко та ефективно допоможе при периферичних порушеннях місцевого кровообігу та слугуватиме добрим розігріваючим засобом у спортивній медицині.

Чому ми можемо розраховувати на такий гарний результат? По-перше, завдяки дії бджолиної отрути. Основний її діючий компонент мелітин (до 50% сухої маси) — це пептид з мембраноактивними властивостями, який підсилює продукцію власних кортикостероїдів, що мають велику терапевтичну цінність. Мелітин як поверхнево-активна субстанція проявляє потужну протизапальну дію. А складник апамін активно впливає на розрив больового імпульсу і блокує його. МСД-пептид підсилює дію мелітину.

По-друге, до складу лікарського засобу на основі бджолиного секрету входять ще два важливих інгредієнти — метилсаліцилат і алілізотіоціанат, які підсилюють дію бджолиної отрути. Нестероїдна протизапальна речовина метилсаліцилат допомагає іншим компонентам засобу проникати глибоко в тканини та ефективно усувати наслідки запалення, розтягнення і больові відчуття. Алілізотіоціанат посилює кровотік у місці нанесення мазі, зігріває уражену ділянку, усуває напруження та запалення. Підсилення місцевого кровообігу сприяє покращанню насичення тканин киснем і пришвидшує виведення з джерела запалення токсичних продуктів обміну речовин, які спричиняють біль.

Кілька нанесень мазі на уражене місце — і бджілка Майя цілком впорається зі своїм завданням. Замість мультиків дідусь зможе відвести онука на футбол. Ще й приклад гарної гри покаже!

Apisartron_block

Інформація для медичних та фармацевтичних працівників. Повна інформація про лікарський засіб міститься в інструкції для медичного застосування.

Р.П. № UA /8595/01/01 від 29.03.2013 р. Інструкція для медичного застосування препарату Апізартрон, мазь

“Фармацевт Практик” #2′ 2016

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ