Новини

Форум керівників галузі охорони здоров’я

21/10/2015

20 жовтня 2015 року розпочав роботу форум керівників галузі охорони здоров’я, який об’єднав науково-практичну конференцію «Організація і управління охороною здоров’я 2015» та Український конгрес «Приватна медицина».

Заходи проходять 20-22 жовтня 2015 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» (Київ, вул. Салютна, 2-Б, павільйон №3).

В заходах беруть участь більше 1500 фахівців охорони здоров’я з усіх регіонів України та з-за кордону: представники МОЗ, Національної академії медичних наук України, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, медичних вишів, державних регуляторних органів в галузі медицини, головні лікарі медичних закладів, юристи, представники страхових компаній, IT-бізнесу та ін.

На церемонії відкриття конференції «Організація і управління охороною здоров’я 2015» виступив заступник міністра охорони здоров’я В.В.Шафранський, який підкреслив важливість діалогу влади з фахівцями та обміну напрацюваннями щодо реформування галузі. Віктор Шафранський також зазначив, що наріжними каменями системи охорони здоров’я є розвиток первинної ланки медико-санітарної допомоги та система надання екстренної медичної допомоги, і саме ці напрямки наразі активно пітримує МОЗ.

Заступник голови комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я, народний депутат України І.В. Сисоєнко, розповіла, що профільний комітет продовжує працювати над законопроектом про автономізацію лікарень та зміну системи їх фінансування. Цей документ викликав багато дискусій, але наразі депутати працюють над його вдосконаленням. Ірина Сисоєнко визнала, що бюджетне фінансування медичних закладів є недостатнім, і закликала до розвитку державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров’я, а також зазначила необхідність впровадження лікарського самоврядування.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації М.Б.Радуцький привітав учасників конференції від імені Київського міського голови В.В. Кличка та наголосив на тому, що вітчизняна медицина потребує термінових змін і Київ готовий стати локомотивом реформи. “Народ, який не опікується своєю медициною, зникає з мапи”, – сказав він і закликав головних лікарів не чкати, а починати реформу на місцях, зі своїх лікарень.

На відкритті конференції виступив також віце-президент Національної академії медичної наук України В.І. Цимбалюк. Віталій Іванович виразив стурбованість тим, що реформа системи охорони здоров’я все ніяк не розпочненться, міняються уряди та міністри, але система залишається. Як і попередні доповідачі Віталій Цимбалюк закликав присутніх долучатися до реформування, розвивати приватний сектор в медицині. Він схвалив практику багатьох країн, де заможні люди користуються послугами приватних медзакладів, а малозабезпеченими опікується держава.

Учасників заходу привітав та оголосив конференцію «Організація і управління охороною здоров’я 2015» відкритою ректор Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Ю.В.Вороненко.

Ключові теми для обобговорення на форумі: проблеми та перспективи реформування вітчизняної системи охорони здоров’я, міжнародний досвід, управління медичними закладами, стандартизація та управління якістю в закладах охорони здоров’я, страхова медицина, підготовка кадрів, медична допомога в зоні проведення АТО.

Учасники заходів також мали можливість ознайомилися з професійною виставкою медичного, діагностичного, лабораторного, реабілітаційного та фізіотерапевтичного обладнання, витратних матеріалів, спецодягу та засобів індивідуального захисту.

Текст та фото: Тетяна Ткаченко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ