Новини

ACINO завершує угоду про придбання терапевтичного портфелю Takeda на обраних ринках, що розвиваються

Новини

ACINO завершує угоду про придбання терапевтичного портфелю Takeda на обраних ринках, що розвиваються

02/03/2020

2 березня 2020 р. компанії ACINO та Takeda Pharmaceuticals оголосили про завершення угоди з придбання частини терапевтичного портфелю препаратів Takeda в Україні, обраних країнах Близького Сходу та Африки

ACINO отримала необхідні дозволи від антимонопольних органів України, Туреччини та Південної Африки, і може продовжувати далі заплановану інтеграцію. У рамках цієї угоди ACINO набула права на продукти, що використовуються, зокрема, у терапії болю, гастроентерології, а також для лікування захворювань серцево-судинної та дихальної систем. Приєднання до команди ACINO близько 270 співробітників компанії Takeda, переважно спеціалістів з продажів та маркетингу, доповнює угоду.

«Ми раді вітати наших нових колег в ACINO та розширити як пропозицію нашого портфелю, так і географічну присутність на наших ключових ринках, — зазначив Штеффен Салтофте, генеральний директор компанії ACINO. — Придбаний нами портфель дуже добре відповідає нашій стратегії – забезпечення безперервного доступу пацієнтам та спеціалістам охорони здоров’я до високоякісних лікарських засобів на ринках, що розвиваються».

Угода включає приблизно 30 рецептурних та безрецептурних лікарських засобів, серед яких PANTOPRAZOLE, DEXLANSOPRAZOLE, CARDIOMAGNYL, XEFO та MONTELUKAST.
Відповідно до умов даної угоди, продуктовий портфель ACINO в Україні буде розширений наступними торговими марками: CARDIOMAGNYL, XEFOCAM, CALCIUM D3 NYCOMED, VITRUM, BRITOMAR, EBRANTIL, EDARBI, TRINOMIA, MYORIX, ENEAS та ARTHRON.

Придбання дозволить ACINO істотно зміцнити позиції на ключових ринках України, Об’єднаних Арабських Еміратів, Єгипту, Саудівської Аравії та Південної Африки. На додаток, ACINO відкрила компанію в Стамбулі, Туреччина, з метою розширення зони впливу локально.

Загальна сума угоди складає більше 200 млн дол. США. Крім того, обидві сторони узгодили умови виробництва та поставки придбаного портфелю, згідно з якими Takeda продовжить на багаторічній основі виробництво продукції під брендом “ACINO”.

Джерело: служба зв’язків з громадськістю ТОВ «АСІНО УКРАЇНА», Acino Group

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ